Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Június 28. 11:30, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

Hogy olcsóbb legyen a nyaralás!

Hogy olcsóbb legyen a nyaralás!

Ha kevesebb pénzből szeretnénk kihozni a nyaralást, hazai vizekre evezzünk. Az alábbiakban adunk pár tippet az árak lefaragásához.

1. Okosan válasszunk helyszínt!
Ha nem a felkapottabb úti célokat választjuk, átcsúszunk egy jóval kedvezőbb kategóriába. Balaton helyett például a Tisza-tónál feleakkora árakkal találkozhatunk. Érdemes megnézni azt is, hogy milyen programok lesznek a környéken. Ha sok ingyenes lehetőség van (utcabál, koncertek, kézműves-foglalkozások, animációk) sokat tudunk a gyerekek és magunk szórakozásán is spórolni.

2. Szerezzünk információkat!
Ha nem szeretünk netes fórumokon böngészni, a barátainkon túl az ismerősök ötleteit is hallgassuk meg. Pl.: játszótereken, boltban, piacon sok-sok jó ötletre találunk. A nyaralási szezon közeledtével szívesen beszélnek az emberek tapasztalataikról, nem beszélve arról, hogy mindenki örül, ha elmesélheti élményeit.

3. Vadásszunk bátran!
A különböző szállásvadász oldalak (www.iranymagyarorszag.hu, www.szallasinfo.hu, www.szallas.hu) és a kuponos weblapok (www.bonuszbrigad.hu, www.hotelkuponok.hu, www.kuponosutazas.hu) nagy segítségünkre lehetnek abban, hogy kedvünkre böngésszünk a jobbnál jobb ajánlatok között. Segítségünkkel jobb árakat kaphatunk, mint ha mi magunk vesszük fel a kapcsolatot a szálláshelyekkel. Ha pedig vendégházak helyett szállodákra vágyunk, ez az egyedüli megoldás arra, hogy jókora, akár 80 százalékos kedvezményt is kapjunk.

4. Éljünk a juttatásokkal!
Ma már szinte minden munkáltatótól kapunk egyéb juttatást, mint például pihenőkártyát, üdülési csekket vagy étkezési jegyet. Keressünk olyan belföldi szálláshelyeket, ahol ezeket elfogadják, sőt még kedvezményt is adnak rá, így szinte csak a plusz szolgáltatásokért kell majd fizetnünk.

5. Vessük be a csapat erejét!
Minél nagyobb családdal vagy társasággal kelünk útra, annál előnyösebb a helyzetünk. Érdemes tehát a nagyikat és a barátokat is beizzítani! A gyerekek imádnak bandázni, ráadásul így a felügyeletüket is meg lehet osztani egymás között. Ha egy egész házat veszünk ki, annak egy főre jutó költsége lényegesen olcsóbb lesz, akár 1.500-2.000,-Ft/nap – ami még lejjebb mehet, ha minél több időre szól a bérletünk. Ráadásul az apartmanok nagy előnye, hogy van benne felszerelt konyha és hűtő, így mi magunk is gondoskodhatunk az ellátásunkról. Ágyba mondjuk nem kapjuk a reggelit, de cserébe nem kell senkihez sem alkalmazkodni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.