Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Június 06. 19:24, csütörtök | PR

Hogy válasszunk sikeresen cipőt webáruházból?

Hogy válasszunk sikeresen cipőt webáruházból?

Az internetről rendelni könnyű, gyors és gazdaságos, épp ezért minél több mindent szerzünk be online, annál egyszerűbbé válik az életünk.

Mivel a cipőválaszték is rendkívül nagy, gyakori, hogy megtetszik egy szép lábbeli, és megrendelnénk. Az alábbi tippekkel nincs mitől tartanunk, megtaláljuk az igazit!

A megfelelő méretválasztáshoz kell némi tapasztalat

A valós életben zajló cipővásárlásokhoz az igazi profik azt tanácsolják, próbáljunk fel a kiszemelt darabból három méretet is.
Ha a neten vásárolunk, az egyetlen gond, hogy előzetesen nem tudjuk felhúzni a ‘jelöltet’. Elkerülhetjük a bakikat, ha felkeresünk egy üzletet és az adott márkát, ha megtaláljuk, teszteljük. Akár egy másik modell esetében is kipróbálható, az adott brandnél az a bizonyos méret megfelel-e nekünk. Ez azért lényeges, mert vannak apró eltérések a márkák között e téren.

Ha nagy a cipő, akkor sarokvédő betéttel - amit drogériákban kapni filléres áron - , akár többel is, ‘kitámaszthatjuk’ belülről a lábbelit, és máris a méretünkhöz igazítottuk.
Ha viszont szorít, nincs több kérdés: szűk darabot ne viseljünk, mert nemcsak fájdalmas, de egészségtelen is, ha elszorítjuk a lábfejünket.
A webshopoknál a jól ismert nevekre érdemes szavazni, amelyek garantáltan visszacserélik a nem megfelelő darabokat. Az is remek, hogy a profi webáruházak még csak kérdést sem tesznek fel azzal kapcsolatban, miért nem tartjuk meg a terméket.


Nem minden fazon való mindenkinek

Hatalmas szerencséje van annak, akinek ‘modell lábfeje’ van, és minden cipő csodásan áll rajta. Nagyon sokan viszont nem olyan lábbal rendelkeznek, amelyet minden lábbelibe bele lehet bújtatni. A magas boltozatú lábfej esetén felülről, a széles lábfejnél oldalról nyom a cipők egy jelentős része.
A láb boltozattal kapcsolatban futófelszereléssel foglalkozó üzletekben tudnak segíteni, ahol kimondottan futócipő választáshoz kérhetünk erre vonatkozó vizsgálatot.
Vannak ma már olyan webáruházak, ahol külön jelzik, hogy keskeny vagy széles fazonú egy-egy cipő. Annyi biztos - jelzés nélkül is -, hogy a hegyes orrú ‘vamp’ fazonok az előbbi lábfejjel bíró nőknek kedveznek.

Ne a trendi fazonokra menjünk rá

A fentiek fényében érthető, miért fontos, hogy ne ránézésre válasszunk ki egy szuperdivatos cipőt. Vegyük figyelembe a lábunk típusát, no és azt is, hogy a fazon rövidíti vagy nyújtja a lábunkat. A láb kurtítás belefér Naomi Campbellnek, de mi inkább a lábat hosszabbnak mutató fazonokra szavazzunk, például egy kényelmes, klasszikus magassarkúra.
De mégha nem is jön be az adott fazon - ha minőségi webshopban vásárolunk, visszakapjuk a pénzünket, vagy pedig kicserélhetjük a terméket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.