Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Július 04. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: goodhousekeemping.com

Hogyan távolítsuk el az izzadságfoltokat?

Hogyan távolítsuk el az izzadságfoltokat?

Ez a kérdés a hőségriadó derekán egészen aktuális, hiszen mindannyian izzadunk. Van, aki kevésbé, van aki jobban, de hidd el, mindenki találkozik ezzel a „problémával”.

Ez a kérdés a hőségriadó derekán egészen aktuális, hiszen mindannyian izzadunk. Van, aki kevésbé, van aki jobban, de hidd el, mindenki találkozik ezzel a „problémával”.Igazából nem is az izzadással van a baj, hiszen az egy természetes jelenség. No, de a szag és a foltok... Kevésbé elfogadható dolgok. Így szabadulj meg tőlük!

A sárga foltok ellen
A sárga foltok akkor jelennek meg, amikor az izzadás és az izzadásgátló termék kombinációja lerakódik a ruhára. Általában a fehér és világos ruhák színeződnek így el, de a sötét színeken is meglátszik előbb utóbb a nyom. Ráadásul még meg is keményedhet ettől a ruhanemű, így kényelmetlen lesz a viselése egy idő után.

Mit tegyél?

Először kb. 15 másodpercig tartsd hideg víz alá, hogy az lerakódott só és egyéb anyagok lekerüljenek a ruhaneműről, majd dörzsölj bele folteltávolító folyékony mosószert, végül áztasd kíméletes, fehér vagy színes ruhákhoz ajánlott fertőtlenítő szerben (a fehér ruhát fehérítőben, a színeset színesekhez való mosószerben). Az áztatáshoz használt víz olyan meleg legyen, amit a címke megenged. Ezután mosógépben kimoshatod a szokásos módon.

A szag ellen
Az izzadtság igazából szagmentes, a szagért azok a baktériumok a felelősek, melyek elszaporodnak napközben. Egy csésze szódabikarbóna hozzáadásával megszabadulhatsz a ezektől is. Kézi és gépi mosáskor is használhatod a szert, színes és fehér ruhákhoz egyaránt. Ha nagyon makacs a bűz, oldj fel három evőkanál sót meleg vízben és legalább egy órát áztasd benne a felsőt. Utána mosd a szokásos módon.

Előzd meg!
Ne használd az izzadásgátlókat túlzott mennyiségben!
Mielőtt felveszed a felsőt, várj egy kicsit, hogy megszáradhasson az izzadásgátló.
Nyáron válaszd inkább a golyós dezodorokat, lehet ma már fekete és fehér ruhához valót is kapni. Ezek használatával kevesebb lesz a lerakódás.
Használhatsz természetes izzadásgátlókat is, ezek igazából nem az izzadást fogják megakadályozni, hanem a baktériumok elszaporodását, így az izzadásnak nem lesz szaga.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok