Városlista
2021. június 21, hétfő - Alajos

Hírek

2021. Május 12. 10:03, szerda | PR

Hogyan válassz nyelvvizsgát?

Hogyan válassz nyelvvizsgát?

Szerencsére számos nyelvvizsgából válogathatsz a legtöbb nyelv esetében, de sokszor a bőség zavarában nehéz a választás.

Megmutatjuk a három fő lépést, aminek segítségével eldöntheted, melyik nyelvvizsga lehet az ideális számodra.

A legtöbb nyelviskola el van köteleződve egy nyelvvizsga fajta mellett, ezért nem feltétlen adnak olyan ajánlást, ami figyelembe veszi az adottságaidat. Érdemes nem csupán a nyelviskola ajánlása alaposan tájékozódni, hanem felkeresni a nyelvvizsga központok oldalát és egy összehasonlító elemzést végezni, mielőtt döntesz. Egy remek sorvezetőt találsz például az Euroexam oldalán, de áttekintjük, hogy mik a fő döntési pontok.

Egynyelvű vagy kétnyelvű vizsga?

Az egynyelvű vizsga esetében megspórolhatod magadnak a fordítási feladatokat. Sokan véreznek el ezen a feladaton, mert hiába értik a szöveget megfelelően, ha nem tudják frappánsan átültetni a két nyelv között, sok pontot tudnak veszíteni.

Kétnyelvű vizsgát akkor érdemes választani, ha sokat gyakoroltad a fordítást a célnyelv és magyar között. Vannak emellett olyan helyzetek, például PhD képzésnél, vagy amikor kifejezetten kétnyelvű vizsgára van szükséged. Érdemes előre tájékozódni és ha nem szükséges, akkor egyszerűsítsd az életed és válaszd az egynyelvű vizsgát.

Sima vagy szakmai nyelvvizsga?

A sima nyelvvizsgát is elég nehéz letenni, így nem csoda, ha a legtöbben nem futnak neki egy üzleti nyelvvizsgának, pedig sokat nyerhetnének vele. Az angol nyelvtudás szinte már kötelezően elvárt, ha valamilyen üzleti környezetben helyezkedsz el, ezért valami pluszra van szükséged, ha ki akarsz tűnni az álláskereső tömegből. Ezt a pluszt adhatja meg a szakmai nyelvvizsga. Érdemes hát egy kicsivel az elvárt minimum fölé menni és egyből egy szakmai nyelvvizsgának nekifutni. Hosszútávon nagyon megéri.

Milyen vizsgafajtát válassz?
Ha erre a két kérdésre sikerült választ találnod, akkor már könnyebb szűkíteni a kört az elérhető vizsgafajták között. Szerencsére vannak remek összehasonlító oldalak, amik egymás mellé teszik az egyes vizsgafajtákon előkerülő feladattípusokat és elérhető változatokat.

+1 kérdés: online vagy jelenléti vizsga?
A két vizsga teljesen egyenértékű, így ha megvannak a technikai feltételek (egy nyugodt szoba, egy laptop és mobiltelefon, valamint stabil internet kapcsolat), akkor érdemes saját kényelmed és biztonságod érdekében az online vizsgát választani.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 18. 15:41, péntek | PR

Reumakórházból járási hivatalt építettek

Egy évek óta nem használt, korábban reumakórházként működött épületet alakított át járási hivatallá és kormányablakká, a Jánosik és Társai Kft.

2021. Június 16. 13:52, szerda | PR

Kompresszor alkatrészekkel a hosszútávú működésért

A kompresszorokat sok más eszközhöz hasonlóan hosszútávú és strapabíró használatra tervezték. Az élettartam persze típusonként eltérhet és az igénybevétel mértéke sem mindegy.

2021. Június 16. 13:45, szerda | PR

Mire figyelj az autó átvizsgálásnál Budapesten?

Minden városban akadnak kóklerek, de a nagyvárosokban ez kiemelten komoly gond, hiszen egy nagy piacon mindig lesz új balek. Mire figyelj az autó átvizsgálásánál Budapesten, ha el akarod kerülni az átveréseket?

2021. Május 21. 10:33, péntek | PR

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget.