Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. November 16. 17:00, vasárnap | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Hogyan válasszunk ágyneműt?

Hogyan válasszunk ágyneműt?

Legyen tisztában az alapanyagokkal!

A pamutból vagy pláne a tiszta selyemből készült ágynemű biztosan kényelmes érzést nyújt, de nehéz a kezelésük. A kevert szálas anyagok nem ennyire finomak, ám könnyű bánni velük. A tisztán műszálas alapanyagú talán a legkevésbé kellemes, viszont nem kell vasalni. A legjobb kompromisszum talán a frottír és a krepp.

Mindig mérje le pontosan a matrac szélességét, hosszúságát, de a vastagságát is! Akkor jó a lepedő, ha alá tudja gyűrni. Ne feledje, hogy a pamutlepedők valamennyire összemehetnek a mosásban. Mérje le otthon a párnák, kispárnák, takarók méretét is. Az ágyneműkön mindig feltüntetik a szélességet, hosszúságot, így ki tudja választani a megfelelő méretet. (Az áruházakban a többféle gyártótól beszerzett huzatok, lepedők nem mindig szabványméretűek, így meglehetősen sokfélék.)

Mossa ki az új ágyneműt, mielőtt felhúzza! Egyrészt a textilt vegyszerrel kezelhették, másrészt jobb: egy kimosott textília puhább és kellemesebb tapintású.

Ha régi ágyneműjét már nagyon unja és nem akarja használni többé, adományozza el, de semmi esetre se dobja ki. (Sokan a nyaralóban használják tovább az otthon megunt párna- és paplanhuzatokat.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.