Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Augusztus 15. 17:00, szombat | Bulvár
Forrás: goodhousekeeping.com

Hogyan vedd ki a kávéfoltot szinte mindenből?

Hogyan vedd ki a kávéfoltot szinte mindenből?

A kávét magadra borítani könnyű, mindössze a pillanat műve, de kivenni a foltot már sokkal nehezebb.

A kávét magadra borítani könnyű, mindössze a pillanat műve, de kivenni a foltot már sokkal nehezebb. Ráadásul mindig a legalkalmatlanabb időpontokban történik, és nem lehet felkészülni rá. A kávéfolt eltávolítása viszont egyszerűbb mint gondolnád.

Ha az ingedre öntöd
Hideg vízzel dörzsöld át a foltot, amíg el nem halványodik. Utána áztasd be hideg vízbe, majd adj hozzá folteltávolítót, végül mosd ki a szokásos módon. Ha a kávéba tej is volt vagy tejszínhab, olyan mosószert, folttisztítót használj, ami zsíroldót is tartalmaz.

Kávéfolt a kanapén
Egyszerű mosogatószerrel és vízzel dörzsöld át. Kb. 1 evőkanál mosogatószerre és két csésze hideg vízre lesz szükséged. Egy tiszta ronggyal vagy szivaccsal dörzsöld foltot, amíg el nem tűnik, majd utána tiszta vízzel mosd át, végül itasd fel a vizet róla egy száraz ruhával, amennyire csak tudod.

Ha a szőnyegre ömlött
Itasd fel a kávét annyira, amennyire csak lehetséges egy papírtörlővel. Ezután keverj össze egy evőkanál mosogatószert, egy evőkanál ecetet és két csésze meleg vizet. Dörzsöld be ezt a keveréket a foltba, majd hagyd hatni, ezután egy száraz ruhával alaposan dörzsölöd át. Végül tiszta vízzel is menj rá a folt nyomára, öblítsd és végül töröld szárazra, amennyire csak tudod.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.