Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Október 15. 13:24, péntek | Helyi
Forrás: ugyeszseg.hu

Horgászboltba tört be a zsályakereskedő

Horgászboltba tört be a zsályakereskedő

Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés és lopás miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett férfival szemben, aki a lakásán több mint fél éven át cigarettapapírba csavarva „zsályát” árult. Emellett barátnőjével egy horgászboltba is betörtek, ahol közel 1 millió forinttal károsították meg a bolt tulajdonosát.

A vádirat szerint a kiskunfélegyházi férfi 2020 augusztusától 2021 áprilisában történt őrizetbe vételéig a lakásán napi rendszerességgel értékesített „zsálya” fantázianevű dizájner drogot. A növényi őrleményt cigarettába tekerte és rendszeres vevőinek cigarettánként 1.000 forintért adta el. A kiskunfélegyházi rendőrök a vádlott lakásából kilépő vevőktől a megvásárolt „zsályát” lefoglalták és a kereskedőt őrizetbe vették.

A férfi a dizájner drog kereskedés mellett 2021. január 2-án, éjjel, a barátnőjével horgászásból hazafelé tartva egy fém lábráccsal betörte egy horgászbolt kirakatát, majd a törött ablaküvegen keresztül bejutva horgászbotokat, orsókat és bottartó zsákot lopott el. Eközben kérésére barátnője a bolt környékén figyelte, jön-e valaki. Miután a lopott holmit hazavitték, visszamentek az üzlethez és ismét annyi botot markoltak fel, amennyit elbírtak. A tolvaj páros a bolt tulajdonosát összesen közel 1 millió forinttal károsította meg. A nyomozók a horgászfelszerelés egy részét a férfi lakásán lefoglalták.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette mellett, női társával együtt lopás bűntettével is vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

A fotók a helyszíneléskor készültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.