Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Július 23. 16:33, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Hőségriasztás!

Hőségriasztás!

Másodfokú hőségriasztást rendelt el július 24-én 00.00 órától július 26-án 24 óráig az országos tisztifőorvos, figyelembe véve az Országos Környezetegészségügyi Intézet ajánlását

Másodfokú hőségriasztást rendelt el július 24-én 00.00 órától július 26-án 24 óráig az országos tisztifőorvos, figyelembe véve az Országos Környezetegészségügyi Intézet ajánlását. Az előrejelzés szerint napról napra szárazabb és melegebb léghullámok árasztják el a Kárpát-medencét. A napi középhőmérséklet szerdán és csütörtökön meghaladja a 25 fokot, a hétvégén és a jövő hét elején pedig elérheti a 27-28 fokot.
A hőmérséklet várható maximuma szerdán 34 fok lehet. A kánikula vasárnap érheti el csúcsát, ekkor a legmagasabb hőmérséklet 38 fok lesz.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ azt kéri, hogy a nagy melegben mindenki fogyasszon több folyadékot, 11 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjanak a tűző napon, és védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával, illetve vegyék igénybe a hűtött helyiségeket

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.