Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Augusztus 23. 15:57, csütörtök | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Humánmeteo: az utolsó kánikulai nap

Humánmeteo: az utolsó kánikulai nap

Pénteken fronthatás nem érvényesül. A szombaton érkező hidegfront előtt sokfelé záporok, zivatarok okoznak erősen fülledt időt.

Záporok, zivatarok jöhetnek

Pénteken front nem érinti térségünket, elérkezett az utolsó hőségnap. Szombat virradóra északnyugat felől hidegfront éri el a Kárpát-medencét. A humánmeteorológiai helyzet megterhelően alakul: napközben egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyek az átmeneti felfrissülés mellett erősen fülledt időt okoznak.

A párás idő nem kedvez krónikus betegeknek és a légzőszervei megbetegedéssel küzdőknek: nehézlégzés, légszomj és mellkasifájdalomjelentkezhet. Aki asztmától szenved, állapota romolhat: zivatarok idején ne tartózkodjon a szabadban, maradjon zárt térben és pihenjen le. Lehetőség szerint kerülje a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket és frissítse fel magát egy pohár vízzel.

Holnap véget ér a kánikula

A kánikula az ország nagy részén holnap véget ér, azonban ma még többeknél jelentkezhet a meleg okozta rosszullét,fejfájásés fáradékonyság. Fejfájás enyhítése érdekében fogyasszunk csalánteát és figyeljünk a fokozott folyadékbevitelre. A melegben a kávéfogyasztás kerülendő, a fáradtság leküzdése érdekében még a reggeli órákban igyunk meg egy csésze zöldteát.

Az időjárás a nap nagy részében szabadtéri programoknak nem kedvez. A UV sugárzás jellemzően mérsékelt lesz, csak az átmeneti napos időszakokban érheti el az erős fokozatot. Napon tartózkodás esetén az érzékenyebb bőrűek és a gyermekek könnyen leéghetnek, legalább 30-as faktorszámú fényvédőkrém használta javasolt.

A pollenterhelés ingadozik

A csapadékos területeken átmenetileg javul a pollenhelyzet. Az allergiások körében még jelentkezhet orrfolyás és szemviszketés. Aki érzékeny, kerülje a réteket és a parkos területeket, mossa sűrűbben ágyneműjét és a szellőztetést időzítse a kora reggeli vagy az esti órákra. A záporokat követő órában a levegő átmenetileg felfrissül és kitisztul, ekkor ajánlott sétálni egyet a szabad levegőn - javasolja a Meteo Klinika.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.