Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Április 13. 12:52, csütörtök | Helyi
Forrás: OrientPress

Húsvétkor is zavartalan lesz a munka az egészségügyben

Húsvétkor is zavartalan lesz a munka az egészségügyben

Az egészségügyi szolgáltatók a húsvéti ünnepek alatt is biztosítják a folyamatos betegellátást - közölte az Egészségügyért Felelős Államtitkárság.

A mentők húsvétkor is teljes készenlétben állnak. A megnövekedett közúti forgalom során a körültekintő, óvatos vezetés, illetve az alkoholfogyasztás kapcsán a zéró tolerancia húsvétkor is életeket menthet. Fontos hangsúlyozni, hogy a gyermekek szervezetére az alkohol méregként hat és akár életveszélyes állapotot is okozhat. Veszélyt jelenthetnek továbbá a forrázásos, égési sérülések. Éppen ezért fontos, hogy a húsvéti sütés-főzés során is fokozottan figyeljünk és ezáltal megelőzzük a háztartási baleseteket - hívták fel a figyelmet.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban a betegellátás a húsvéti ünnepek alatt is folyamatos és zökkenőmentes lesz. A gyógyszertárak április 14-én (pénteken), április 16-án (vasárnap) és 17-én (hétfőn) az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el. Április 15-én (szombaton) a szombati munkarendjük szerint tartanak nyitva a patikák, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el. A húsvéti ünnepek során az adott napon ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján kaphatnak információt - közölték.

A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a nyitva tartási rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, illetve a készenlét kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is. Az ünnepek alatt az esetleg szükséges gyógyszerbeszerzés lehetőségét illetően egy közeli gyógyszertár tájékoztató tábláján, vagy az OGYÉI honlapján tájékozódhatnak - olvasható a tájékoztatásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.