Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. November 01. 11:31, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Idegenben nyert a KHTK

Idegenben nyert a KHTK

A megyei I. osztályú bajnokság 12. fordulójában Jánoshalmán vendégeskedett a KHTK együttese. A hazaiak a középmezőnyben állnak, de hazai pályán voltak az ősz folyamán váratlan eredményeik.

Jánoshalmi FC – Kiskunfélegyházi HTK 0 – 2 (0-1)

Jánoshalma, 100 néző.

Vezette: Bárth Gábor (Apró Ferenc, Berger Tibor)

Jánoshalma: Maráczi – Agócs, Nagy D., Sejben, Suknovic, Grácz, Sánta (Lódri 61.), Nagy T.(Lengyel 90.), Irbouh, Gieszinger P. (Farkas 25.), Jeszenszki. Vezetőedző: Gieszinger Ferenc.

KHTK: Tóth P. – Golovics, Sándor, Valkai, Tóth I. (Szabó T. 76.), Némedi (Polgár Sz. 70.), Ábel (Katona B. 45.), Palásti, Szabó A. (Csurka 70.), Mizsei F., Zs. Juhász. Vezetőedző: Némedi Norbert, Edző: Kádár Tamás.

Gólszerző: Tóth I. (26., 55.)

Piros lap: Irbouh (45.) illetve Zs. Juhász (45.)

Azonnal átvette a játék irányítását a vendégcsapat, hazaiak minden erejükkel a védekezésre koncentráltak, kontrára igyekeztek játszani.

A listavezető sokpasszos játékával sokat birtokolta a labdát, helyzeteket is kialakítottak, de a hazai védelem jól zárt. Az első gólra a 26. percig kellett várni, ekkor a vendégek vezetéshez jutottak. Tóth István elcsípett egy eladott labdát, kapura húzott és 18 méterről jobbal élesen a jobb alsóba lőtt, 0-1.

A első játékrész utolsó perce sok izgalmat hozott, a vendégek játékosa, Ábel Zsolt egy ütemtelen hazai belépőt követően megsérült, nem tudta tovább folytatni a játékot. Még ebben a percben Irbouh és Zs. Juhász párharcát piros lappal büntette Bárth játékvezető. Szünet után folytatódott a küzdelem, a hazaiak kevés veszélyt jelentettek a vendégek kapujára. A KHTK időnként nyomasztó fölényben játszott, az 55. percben növelték előnyüket.

Szabó Attila már a tizenhatoson belül járt, amikor szabálytalanul szerelték, a megítélt büntetőt Tóth István biztosan értékesítette, 0-2.

A vendégek előtt több lehetőség is volt, hogy növeljék góljaik számát, de kimaradtak a helyzetek.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy a hazaiak méltó partnerei voltak a listavezetőnek, igyekeztek megnehezíteni a vendégek játékát, és céljuk az volt, hogy minél kevesebb gólt kapjanak. A vendégek végig irányították a mérkőzést, más dimenzióban játszottak, mint a vendéglátók, sok helyzeteikből két gólt szereztek, megérdemelten gyűjtötték be a három bajnoki pontot.

Edzői nyilatkozatok:

Gieszinger Ferenc (Jánoshalmi FC): Az eredmény szoros, de a KHTK ennyivel jobb csapat, mint a mi csapatunk. A tisztes helytállást tűztük ki célul, kontrára próbáltunk játszani, ami az első negyedórában be is jött. Sok hiányzóink miatt ma ennyi jött ki ebből a mérkőzésből. A KHTK egy érett jó csapat, bajnokesélyesnek tartom a Tiszakécskével együtt.

Némedi Norbert (KHTK): Nem volt benne, a találkozóban a sérülés és kiállítás, az iram és a tét miatt sem, sajnálom, hogy így alakult. Remélem Ábel Zsoltnak nincs nagyobb baja. Több volt a mérkőzésben, két gólt sikerült rúgnunk, elégedett vagyok.

U-19-s csapatok találkozóján:

Jánoshalmi FC – Kiskunfélegyházi HTK-FTSI 1 – 1 (0-0)

Gólszerzők: Enesei Dániel illetve Patyi Roland

Beszámoló: Varga Ferenc

Fotó: Rigó Tamás

Címkék: foci, futball, Jánoshalma, KHTK

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.