Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. November 11. 08:53, szombat | Helyi
Forrás: Kecskemét LC, KHTK

Idén újra megrendezik a Megyei Amatőr Válogatottak Országos Tornáját

Idén újra megrendezik a Megyei Amatőr Válogatottak Országos Tornáját

Utoljára 2015-ben írta ki az MLSZ a megyék számára a tornát, melynek idén különösen értékes tétje lesz a labdarúgók számára.

A végső győztes részt vehet a UEFA Régió Kupa küzdelmein, tehát nemzetközi szintű megmérettetés is várhat akár a legjobbakra jövőre.

Bács megye ebben az évben is Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Pest ellen kell kiharcolja az országos döntőbe jutást, a régiós forduló helyszíne ezúttal Gyula lesz december 2-3-ig. A megyei amatőr válogatott vezetőedzőjének személye nem változott, a jelenleg Bácsalmáson dolgozó Vanó Sándor alakíthatja ki idén is a szűk keretet.

Két éve több kecskeméti futballista is bekerült a csapatba, erre idén is van esély, de az amatőr válogatottságnak vannak kizáró okai is. Nem léphetnek pályára azok, akiknek valaha volt profi szerződése, illetve akár csak egyszer is pályára léptek az NBI-ben, így a Kecskeméti LC alapemberei közül sokan emiatt sem kerülhetnek képbe. Az említett feltételek mellett életkori megkötés is van, szintén nem szerepelhetnek azok, akik 1999. január 1. után, illetve 1978 január 1. előtt születtek.

A KHTK-ból a megyei válogatott keret tagja volt 2015-ben: Palásti Sándor, Tóth Péter, Valkai Tamás, Mizsei Adrián.

Kíváncsian várjuk, hogy a Kiskunfélegyházi HTK csapatából kiknek küld meghívót Vanó Sándor vezetőedző.

A Bács megyei amatőr válogatott 2015-ben az országos döntőig is eljutott, ahol éppen csak elvérzett a négy közé jutásért vívott harcban Pomázon. Idén annyi változás történt a kiírásban, hogy négyesdöntőt rendeznek, így minden régióból csak a csoportgyőztes jut majd tovább.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.