Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2022. Augusztus 04. 09:55, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Így tudod lekérdezni autópályamatricád érvényességét

Így tudod lekérdezni autópályamatricád érvényességét

Nem te vetted? Régen volt már, nem emlékszel? Csak szeretnél biztosra menni, és inkább kétszer is utánajársz a fontos dolgoknak?

Számos okból kifolyólag ellenőrizheted matricádat. Szállítjuk is a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást! Csak internetre és a jármű rendszámára lesz szükséged.

Tudtad? Az autopalyamatrica.hu oldalon nem „csak” megvásárolhatod soron következő úthasználati jogosultságodat, vagy megtudhatod az utadhoz szükséges matricák sorát a megyei tervezővel, hiszen a felületen szerencsére az aktuális autópályamatrica érvényessége gyorsan és ingyen leellenőrizhető. Nem rossz, ugye? Ráadásul mindezt minimális erő- vagy időráfordítással, egy egyszerű kereséssel. Mutatjuk, hogyan.

Varázsszó a rendszám!

Néhány adatot kell csupán megadnod, hogy kiderüljön, e-matricád meddig érvényes. Az oldalon töltsd ki a mezőket: először a gépjármű forgalmi rendszámát, majd a felségjelét, végül pedig azt az e-mailcímet add meg, amire a lekérdezés eredményét meg szeretnéd kapni. Ez az elektronikus levél tartalmazza majd a matrica típusát és érvényességi idejét.

Figyelem! A honlapon egyedül a NÚSZ Zrt. viszonteladói hálózatában online vagy SMS-ben vásárolt e-matricák érvényessége ellenőrizhető. Ez azt jelenti, hogy ha értékesítési pontokon, az ügyfélszolgálaton vagy egy viszonteladónál (benzinkúton, utazási irodában) vásároltad autópályamatricádat, akkor ezt a funkciót nem tudod használni. Ebben az esetben sincs azonban minden veszve: hívd fel telefonon, vagy keresd fel személyesen a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálatát, ők kiadják a kért információt.

Tudnivalók az időbeni és területi érvényességekről

Az egyhetes (10 napos) autópályamatrica a megadott naptól számítva 10 egymást követő napig érvényes, egészen pontosan a 10. nap 24. órájáig. Magyarország összes díjköteles útszakaszát lehet vele használni. Ugyanígy működik a havi autópályamatrica is, azonban, ahogy a neve is utal rá, érvényessége egy egész hónapig szól. A vásárláskor megadott kezdőnaptól a következő hónapban a kezdő nappal megegyező nap 24. órájáig utazhatsz vele Magyarország valamennyi díjköteles útszakaszán.

A hazánk összes fizetős útszakaszára egész éveben érvényes matricát valójában nem 12, hanem 13 hónapig használhatod, hiszen az a tárgyév első napjától a tárgyévet követő év január 31. éjfélig érvényes. Ezen az elven és idősávban működik az éves megyei autópályamatrica, azonban tartsd észben, hogy ha emellett döntesz, akkor csak az általad megadott megye útjain autózhatsz vele.

Autópályamatrica árak 2022-ben

Idén inflációkövető mértékben emelkedett az úthasználati jogosultságok ára. A 45/2020. (XI. 28.) ITM rendeletben foglaltak szerint a bruttó, vagyis általános forgalmiadót már tartalmazó árak a következőképpen alakulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 16:43, csütörtök | PR

K&H: kivárnak a vállalatok az innovációval

a hatékonyságnövelő digitalizáció a magas infláció nyertese

2023. Május 29. 10:47, hétfő | PR

Miként kerüld el a problémákat kezdő vállalkozóként – 8 pontban

A pénzkeresés legkönnyebb módja az, ha alkalmazott vagy: te csak egy szűk feladatkörért vagy felelős, a fontos döntéseket pedig a menedzsment vagy a cég tulajdonosa hozza meg.

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn