Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2022. Augusztus 04. 09:55, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Így tudod lekérdezni autópályamatricád érvényességét

Így tudod lekérdezni autópályamatricád érvényességét

Nem te vetted? Régen volt már, nem emlékszel? Csak szeretnél biztosra menni, és inkább kétszer is utánajársz a fontos dolgoknak?

Számos okból kifolyólag ellenőrizheted matricádat. Szállítjuk is a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást! Csak internetre és a jármű rendszámára lesz szükséged.

Tudtad? Az autopalyamatrica.hu oldalon nem „csak” megvásárolhatod soron következő úthasználati jogosultságodat, vagy megtudhatod az utadhoz szükséges matricák sorát a megyei tervezővel, hiszen a felületen szerencsére az aktuális autópályamatrica érvényessége gyorsan és ingyen leellenőrizhető. Nem rossz, ugye? Ráadásul mindezt minimális erő- vagy időráfordítással, egy egyszerű kereséssel. Mutatjuk, hogyan.

Varázsszó a rendszám!

Néhány adatot kell csupán megadnod, hogy kiderüljön, e-matricád meddig érvényes. Az oldalon töltsd ki a mezőket: először a gépjármű forgalmi rendszámát, majd a felségjelét, végül pedig azt az e-mailcímet add meg, amire a lekérdezés eredményét meg szeretnéd kapni. Ez az elektronikus levél tartalmazza majd a matrica típusát és érvényességi idejét.

Figyelem! A honlapon egyedül a NÚSZ Zrt. viszonteladói hálózatában online vagy SMS-ben vásárolt e-matricák érvényessége ellenőrizhető. Ez azt jelenti, hogy ha értékesítési pontokon, az ügyfélszolgálaton vagy egy viszonteladónál (benzinkúton, utazási irodában) vásároltad autópályamatricádat, akkor ezt a funkciót nem tudod használni. Ebben az esetben sincs azonban minden veszve: hívd fel telefonon, vagy keresd fel személyesen a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálatát, ők kiadják a kért információt.

Tudnivalók az időbeni és területi érvényességekről

Az egyhetes (10 napos) autópályamatrica a megadott naptól számítva 10 egymást követő napig érvényes, egészen pontosan a 10. nap 24. órájáig. Magyarország összes díjköteles útszakaszát lehet vele használni. Ugyanígy működik a havi autópályamatrica is, azonban, ahogy a neve is utal rá, érvényessége egy egész hónapig szól. A vásárláskor megadott kezdőnaptól a következő hónapban a kezdő nappal megegyező nap 24. órájáig utazhatsz vele Magyarország valamennyi díjköteles útszakaszán.

A hazánk összes fizetős útszakaszára egész éveben érvényes matricát valójában nem 12, hanem 13 hónapig használhatod, hiszen az a tárgyév első napjától a tárgyévet követő év január 31. éjfélig érvényes. Ezen az elven és idősávban működik az éves megyei autópályamatrica, azonban tartsd észben, hogy ha emellett döntesz, akkor csak az általad megadott megye útjain autózhatsz vele.

Autópályamatrica árak 2022-ben

Idén inflációkövető mértékben emelkedett az úthasználati jogosultságok ára. A 45/2020. (XI. 28.) ITM rendeletben foglaltak szerint a bruttó, vagyis általános forgalmiadót már tartalmazó árak a következőképpen alakulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:06, péntek | PR

K&H: többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”? felfelé mennek az árak

Budapest, 2022. augusztus 12. – Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk.

2022. Augusztus 11. 18:56, csütörtök | PR

Sportfogadás bónusz a katari világbajnokságra

Minden negyedik évben lázban égnek a focirajongók, ilyen gyakorisággal rendeznek ugyanis labdarúgó-világbajnokságot.

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -

2022. Augusztus 08. 15:23, hétfő | PR

Az átigazolási szezon nemcsak a fociban, de az amerikai kosárlabdában is teljesen új erősorrendet hozhat

Mindössze néhány hét telt el, amióta a kaliforniai Golden State Warriors csapata megnyerte az Amerikai Profi Kosárlabda Bajnokságot, viszont azóta teljes mértékben a csapatok építkezése került a központba.