Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Május 31. 17:36, szombat | Helyi
Forrás: Fábián Adrienn

II. Szivárvány Majális

II. Szivárvány Majális

Nagy izgalommal készültek a Szivárvány Majális második kitűzött időpontjára (május 31.), hiszen az esemény épp a rossz időjárás miatt lett elhalasztva korábban.

Nagy izgalommal készültek a Szivárvány Majális második kitűzött időpontjára (május 31.) hiszen az esemény épp a rossz időjárás miatt lett elhalasztva korábban.Ezúttal csak kissé borongós időjárás kísérte az eseményt, de ez nem nyomta rá a bélyegét az eseményre, hiszen sokan ellátogattak a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti telephelyére.

A második Szivárvány Majális ünnepi nyitóbeszédét dr. Lajkó Norbert aljegyző és Gálig Erzsébet, az intézmény igazgatója mondta el, majd az óvodások műsorával kezdődött az egész nap tartó programsorozat. Dr. Lajkó Norbert köszönetét fejezte ki az idősebb generációnak, akik önfeláldozó és lelkiismeretes munkájukkal megalapozták a nemzedék jövőjét.

A színpadon színes műsorok sokasága követte egymást. A délelőtt folyamán láthattuk-hallhattuk Kovács-Csonka Szilviát, aki dalaival szórakoztatta a nagyérdeműt, őt követték a Darvas József Általános Iskola diákjai, a Kunplast-os Nagyik, majd a Félegyházi Citerazenekar és énekkar, a Jövő Bajnokai Diáksport Egyesület Szertorna Szakosztály és végül a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes. A délutáni fellépők pedig tovább emelték az esemény színvonalát és hangulatát. A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Társastánc Tagozata látványos bemutatóval készült, őket követte a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2. M. osztálya, majd a Gátéri Nyugdíjas Klub Népdalköre és a Citera Szakkör zenés műsora. A látványos előadások sora még nem zárult be, hiszen következett a Szegedi Úti Óvodások Tánccsoportja, a Gátéri Nyugdíjas Klub Népdalköre és a Citera Szakköre, a Darvas József Általános Iskola Tűzcsoportja, a Silver Step Táncstúdió, majd a Constantinum Nevelési Oktatási Intézmény Középiskolásai.
A színpadi eseményeket megszakítva sorsolták ki a tombolákat, a kora délutáni órákban, majd tovább folytatódott a régmúlt majálisi hangulat felidézésével a zenés műsorok sora. 16 órakor Szabó Ádám, az X-Faktor énekese szórakoztatta a közönséget, majd a Kócsó Trió és a Tűzzsonglőrök követték. A Padkaporos Táncegyüttes pedig igazi talpalávaló zenékkel és fergeteges tánccal teremtett mulatós jókedvet az eseményre látogatóknak.
Természetesen nem csak a színpad nyújtott kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget a majálisra látogatóknak, mert a rendezvény ideje alatt lovagoltatás, kocsikázás, íjász bemutató, trambulin, csúszda, lufi hajtogatás, arcfestés, kézműves foglalkozás, sakkozás és tekézés közül lehetett válogatni. A nap folyamán büfé üzemelt, ahol lehetőség volt nemcsak a szomjúságot oltani, hanem kolbász, lángos, palacsinta, pörkölt, hal, sütemény, üdítő fogyasztására is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat

Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.

2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi

Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát

A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.

2024. Május 14. 07:54, kedd | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Május 13. 14:32, hétfő | Helyi

Megérkeztek az iskolákba a gyerekek digitális fejlődését elősegítő laptopok

Folytatódik a 2022. tavaszán megkezdett tanulói notebook kiosztási program.