Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Szeptember 09. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Inkább állva, mint ülve

Inkább állva, mint ülve

Az ülés az új dohányzás – hangzott el egy konferencián, s ez nem túlzás: az ülés egészségkárosító hatása a cigarettáéval vetekszik. Aki naponta hat órát ül, évekkel rövidebb életre számíthat.

A helytelen ülés pedig kétszer-háromszor inkább terheli a porckorongokat, ami degeneratív elváltozásokhoz vezethet – ennél az állás is egészségesebb. Az ülőmunka a gerincen kívül a belső szervekre is káros hatással van, kedvez a krónikus betegségek kialakulásának, valamint elhízásra is hajlamosít. Az iskolapadnak vagy az irodának nem lehet csak úgy hátat fordítani, ezért az orvosok és gyógytornászok azt javasolják: az ülést időről időre – óránként legalább egyszer – szakítsuk meg, s néhány percen át járkáljunk, mozgassuk át a tagjainkat, így harmadával csökkenthetjük az ártalmakat.

Munkaidő után se legyünk lusták a sporthoz!

Akadnak helyek, ahol már állva dolgoznak, de az is megoldás, ha a kollégát nem telefonon hívjuk, hanem átmegyünk hozzá a szomszédos irodába – javasolta dr. Tóth Miklós, a Mozgás=Egészség Társaság elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA