Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Szeptember 18. 11:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Intermodális logisztikai központ épül a kiskunfélegyházi Ipari Parkban

Intermodális logisztikai központ épül a kiskunfélegyházi Ipari Parkban

Novemberben kezdődik el az intermodális logisztikai központ építése a kiskunfélegyházi Ipari Parkban. A mintegy 1,4 milliárd forintba kerülő létesítmény az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatásával valósul

Novemberben kezdődik el az intermodális logisztikai központ építése a kiskunfélegyházi Ipari Parkban. A mintegy 1,4 milliárd forintba kerülő létesítmény az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatásával valósul meg.

A kivitelezési munkák novemberben kezdődnek el. A logisztikai központ alapkövét ma (szeptember 18-án) helyezte el Kapus Krisztián polgármester és Csordás József, a Hunvestor Kft. tulajdonosi képviselője.

Az új logisztikai központba az autógyárakból vasúton érkező személygépkocsik kerülnek. A nullrevízió, a dekonzerválás és a vámkezelés után kamionok szállítják innen a járműveket a célállomásokra.
A beruházás során több mint hétezer autóparkolót alakítanak ki a területen, környezettudatos szakmai háttérrel. Biológiai szennyvíztisztító készül, a létesítmény áramellátását napelem-park biztosítja. A járműveket dupla kerítés, lézerhálós védelmi rendszer óvja.
Csúcsidőben naponta 40-50 kamion érkezik a logisztikai központba és ugyanennyi távozik, melyhez komoly kiszolgáló létesítményekre (üzemanyag kút, vendéglátóegység, kamionszervíz- és mosó, szállás) van szükség, ami újabb munkalehetőséget jelent a vállalkozások számára.
A helyszín kiválasztásánál fő szempont volt az autópálya és a vasút közelsége. A választás azért esett Kiskunfélegyházára, mert itt kaptuk meg a legtöbb segítséget ahhoz, hogy a projektet véghez tudjuk vinni – mondta el Csordás József, a Hunvestor Kft. tulajdonosi képviselője.

A logisztikai központ megvalósítása közel 1,4 milliárd forintba kerül. A projektre több mint félmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázatán a Hunvestor Kft. A létesítmény építése novemberben kezdődik és a jövő év nyarára készül el.
Kiskunfélegyháza számára mindenképpen fontos ez a beruházás, hiszen a vállalkozás nagyon komoly összegű helyi iparűzési adót fizet majd be a város kasszájába. A logisztikai központ és a kiszolgáló létesítmények közel száz embernek adnak munkát. A most induló nagyberuházás nem az első és nem az utolsó a kiskunfélegyházi Ipari Parkban. Jelenleg is több komoly befektetővel állunk tárgyalásban – tette hozzá Kapus Krisztián polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA