Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Július 29. 07:23, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Ismeretlen fertőzés miatt ötvenhat menedékkérőt vittek kórházba Budapesten

Ismeretlen fertőzés miatt ötvenhat menedékkérőt vittek kórházba Budapesten

Ötvenhat menedékkérőt vittek kórházba a ismeretlen fertőzés miatt kedden késő este Budapesten, a Nyugati pályaudvarról - tájékoztatta a Migration Aid az MTI-t szerda hajnalban.

A közlemény szerint a civil kezdeményezés pályaudvaron dolgozó önkéntesei hasmenésre panaszkodó, vasúti csatlakozásra váró családokkal találkoztak. A szervezet értesítette a helyzetről mentőszolgálatot, a helyszínre érkező orvosok pedig a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bevonásával egy buszt rendeltek, ami a betegeket és a velük érintkezőket is az Egyesített Szent László és Szent István Kórházba vitte kivizsgálásra.

A kórház a felnőttek és a gyerekek közül is vett fel betegeket a közel hatórás eljárás után, az egészséges embereket pedig a rendőrség visszavitte a pályaudvarhoz, ahol időközben az ÁNTSZ fertőtlenítette az érintett területeket. A szervezet jelezte, hogy a teljes eljárás zökkenőmentesen, békésen zajlott le.

A Migration Aid közleménye szerint a fertőzés pontos eredete ismeretlen, a kórokozót csak a tenyésztés eredménye alapján lehet meghatározni, ami néhány napot igénybe vesz.

A közlemény arra is kitért, hogy a buszt rendőri kíséret vezette fel a kórházig. Ezzel kapcsolatban az ORFK Kommunikációs Szolgálata annyit közölt az MTI-vel, hogy az Országos Mentőszolgálat kért rendőri segítséget kedd este a VI. kerületi Eiffel térre külföldiek kórházba kíséréséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.