Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. November 11. 08:25, csütörtök | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Ismét eredményes körutat zárt a mobilizált ügyfélszolgálat Bács-Kiskunban

Ismét eredményes körutat zárt a mobilizált ügyfélszolgálat Bács-Kiskunban

Megyénkben május 10-én kezdte meg szolgálatát a Mobilizált Ügyfélszolgálat, amely szinte minden járásába és településére eljutott az év során, szeptember 27-én pedig elindult a második kormányablakbuszunk is.

A járműveknek köszönhetően az állami szolgáltatások a falvakban is meg tudnak jelenni a 18 működő kormányablakunk, valamint 3 okmányirodánk mellett.

165 alkalommal állt az ügyfelek rendelkezésére, közel 4300-an vették igénybe a busz segítségével elérhető szolgáltatásokat. A munkatársak 3200 ügyet intéztek, és további közel 1100 esetben pedig tájékoztatást nyújtottak az ügyfelek számára.

A mobilizált ügyfélszolgálat az egyes településeken – azok nagyságától függően – 2–5 óra közötti időtartamban volt jelen. A kollégák – a busz működése ellenére – a kormányablakokban sem tapasztaltak ügyfélszám-csökkenést, ami igazolja, hogy továbbra is szükség van a szolgáltatások „házhoz vitelére”. A jármű legtöbbször az önkormányzatok előtt parkolt le, de meglátogatott több szociális intézményt, óvodát, iskolát, helyi piacot, részt vett szeptember egyik hétvégéjén, Kunszentmiklóson a Szentmiklósi Napokon. Továbbá a szabadulás előtt álló fogvatartottak részére állt rendelkezésre a Kalocsai Fegyház és Börtön, valamint az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti és az állampusztai intézményénél.

A kormányablakbusz által szolgáltatott ügytípusok főleg a személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, diák vagy parkolási igazolvánnyal, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatosak, de szociális igazgatási és egészségbiztosítási ügyek is intézhetők.

A településeken örömmel fogadták a járművet, hasznosnak találták a kihelyezett ügyfélfogadást. A kollégák tapasztalatai alapján elsősorban az idősek, az egészségügyi okok miatt nehezebben közlekedők, kisebb számban pedig a fiatalok és családosok vették igénybe a szolgáltatásokat. A kormányablak busz által olyan helyeken is biztosított az ügyintézés, ahol eddig esetleg nem voltak adottak a technikai feltételek.

A mobilizált ügyfélszolgálat 2022-ben is folytatja útját.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.