Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2016. Október 22. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Ismét lehet kedvezményes pihenésre pályázni az Erzsébet-programban

Ismét lehet kedvezményes pihenésre pályázni az Erzsébet-programban

Ismét kedvezményes pihenési lehetőségre pályázhatnak a nyugdíjasok, a nagycsaládosok, valamint a fogyatékossággal élők az Erzsébet-program keretében

- közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázatokra a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők már jelentkezhetnek a létszámkeret kimerüléséig, de legkésőbb november 25-ig. A nagycsaládosok december 1-30. között pályázhatnak majd.

Pályázatot benyújtani ezúttal is kizárólag elektronikusan, a www.erzsebetprogram.hu oldalon lehet. A nyertesek 2017-ben és 2018-ban használhatják majd fel az üdülési támogatást - tették hozzá. Közölték, kedvezményes üdülési lehetőségben a következő két évben 4,5 milliárd forintból mintegy százezer ember részesülhet az Erzsébet-program keretében.

A kormány által 2012-ben elindított Erzsébet-program az utóbbi két évtized legnagyobb szociális üdülési programja, amelynek köszönhetően eddig mintegy 800 ezer ember jutott üdülési, pihenési lehetőséghez, számuk pedig - a jelenlegi pályázatokkal együtt - a jövő év végére várhatóan meghaladja majd az egymilliót - írták a közleményben.

Kiemelték, a hazai cafeteria rendszert érintő brüsszeli döntés ellenére a kormány továbbra is elkötelezett Európa egyik legsikeresebb szociálturisztikai rendszere mellett, amely olyan magyar családok, fogyatékossággal élők és nyugdíjasok számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget, akik számára ez másként nem lenne elérhető.

Címkék: Erzsébet-program

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 29. 08:18, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Csehországba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök is személyesen felköszönti 80. születésnapján Milos Zeman korábbi cseh köztársasági elnököt

2024. Szeptember 29. 08:15, vasárnap | Belföld

Az ötöslottó nyerőszámai

2024. Szeptember 28. 09:09, szombat | Belföld

KSH: augusztusban 4 millió 748 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék

2024 augusztusában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 39 ezerrel, 4 millió 748 ezerre nőtt. A munkanélküliek száma 210 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék volt

2024. Szeptember 28. 09:05, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Orbán Balázs félreérthetően fogalmazott, de ez nem változtat az elmúlt évtizedben végzett kiváló munkáján

A miniszterelnök politikai igazgatója félreérthetően fogalmazott, ez azonban nem változtat az elmúlt évtizedben a magyar közéletben végzett kiváló munkáján - írta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Facebook-oldalán.