Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Május 10. 15:28, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Isten áldásával végzik tovább munkájukat

Isten áldásával végzik tovább munkájukat

Ma (május 10-én) megalakulásának 130. évfordulója alkalmából a Vállalkozók Ipartestületének szólt mise a Sarlós Boldogasszony templomban.

Ma (május 10-én) megalakulásának 130. évfordulója alkalmából a Vállalkozók Ipartestületének szólt mise a Sarlós Boldogasszony templomban.

Csordultig megteltek a padok dolgos kezű emberekkel és családjaikkal, valamint az érdeklődőkkel. Az ipartestület zászlajára újabb szalagok kerültek, melyek szimbolizálják több szervezet együttműködését és városatyáink támogatását. Utóbbi jelképéül Csányi József polgármester úr helyezte el az önkormányzat szalagját a lobogón.

A jeles esemény ünnepélyes pátoszát emelte a Zenebarátok Kórusának előadása, melyet a mise részeként hallhattunk az orgona karzatáról.

A misét Talapka István főesperes, címzetes apát celebrálta, aki már 1999 óta a Sarlós Boldogasszony Templom plébánosa. Megáldotta a városunkban működő iparosokat és munkájukat, valamint a 130. évforduló alkalmából készült táblácskát.

Elmondta, hogy az iparosok működése az évek folyamán sokat változott, de az alapkövek mindig is masszívan megállták helyüket az élet viharaiban. Az apát úr gyermekkorára visszaemlékezve mondta el, hogy akkoriban igaz nem voltak cégtáblák, mégis mindenki tudta, hogy hol van a faluban a fodrász, a kádár, a kovács stb. A mesterségek szerepe mindig is fontos volt, a munkájuk pedig meghatározó az emberek életében. Az évek során minden sokféleképpen fejlődött, átalakult, de az tényként jelenthetjük ki, hogy iparosokra mindig is szükség volt és szükség is lesz. Ezért az iparosoknak adott áldást a következőképpen fogalmazta meg: „Kívánok erőt, egészséget, kitartást, megbecsülést a következő 130 évhez, illetve az Isten áldásával ezután eljövendő sok-sok évhez is.”

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.