Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Április 04. 13:00, péntek | Belföld
Forrás: Fábián Adrienn

Itt vannak a használt Mi-8-asok!

Itt vannak a használt Mi-8-asok!

Végre a kecskeméti repülőtérre érkeztek azok a használt orosz Mi-8-as helikopterek, amelyeket a Magyar Honvédség fog használni az új gépek beszerzéséig.

Végre a kecskeméti repülőtérre érkeztek azok a használt orosz Mi-8-as helikopterek, amelyeket a Magyar Honvédség fog használni az új gépek beszerzéséig.

A Honvédelmi Minisztérium április 3-án megerősítette a híreket arról, hogy az előzetes terveknek megfelelően megérkeztek a gépek a kecskeméti repülőtérre. A döntésről a tárca vezetője korábban tájékoztatta az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökét.
Az új helikopterflotta szolgálatba állásáig az Oroszországban nemrégiben nagyjavításon átesett három Mi-8-as helikoptert szerez be a Honvédelmi Minisztérium, hogy biztosítsa a nélkülözhetetlen katasztrófavédelmi feladatok és a kutató-mentő szolgálat ellátását. Minden valószínűség szerint a lépés hátterében az állhat, hogy noha az új gépek beszerzésére szükséges 100 milliárd forintra becsült értékű európai uniós közbeszerzési eljárást előkészítették, végül mégsem írták ki a választások előtt. Ebből kifolyólag a tárcának valamilyen áthidaló megoldás után kellett néznie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén