Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2024. Szeptember 29. 10:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

Izgalmas programok színesítették a Kutatók éjszakáját a Móra gimiben

Izgalmas programok színesítették a Kutatók éjszakáját a Móra gimiben

A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium évek óta bekapcsolódik a Kutatók Éjszakája elnevezésű programhoz.

Az Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat legfőbb célja a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítése a fiatalok számára. A szeptember utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő eseményen bárki bepillanthat a különböző tudományterületek titkaiba.

Szeptember 27-én (pénteken) a Móra Ferenc Gimnáziumba ellátogató érdeklődők szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül ismerkedhettek meg a tudományos kutatás számos új eredményével.

Az iskola udvarán a Hungária Hovawart Klub Tenyésztő és Segítőkutyás Egyesület terápiás és vakvezető kutyáinak bemutatója zajlott, ahol ki lehetett próbálni azt is, hogyan vezeti a kutya a vakokat és gyengénlátókat. Szintén az udvaron rendezték meg a régészeti bemutatót, ahol értékes műtárgyak csontok kerültek elő a homokozó rejtekéből.

Az iskola tantermeiben különféle logikai játékokkal, trükkös számítási feladatokkal, Rubik-kockákkal várták a jövő matematikusait, de számos érdekes előadás is színesítette a programok sorát.

A biológia és a fizika szerelmeseinek tanári útmutatással sokféle kísérletezési lehetőség állt rendelkezésre, sőt még a keringési rendszer működését is szemléltették sertésszív boncolással.

Az eseményen jelen volt a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda is, melynek köszönhetően az egészségmegőrzés fontossága is fókuszba került. A vérnyomás- és testzsírmérés mellett a szakemberek irányításával a helyes kéz- és fogmosás technikáját is elsajátíthatták az érdeklődők.

Természetesen a koncert sem maradhatott el a program zárásaként. Az iskola zenekara a The Cabinet mindent megtett az önfeledt szórakozás biztosításáért.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 29. 10:39, vasárnap | Helyi

Hencidától Boncidáig

E címmel rendeztek családi szombat délelőttöt a népmese alkalmából szeptember 28-án a városi könyvtárban.

2024. Szeptember 29. 09:29, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 26. vasárnapi hirdetések a Sarlós Boldogasszony Főplébániáról.

2024. Szeptember 29. 09:27, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

Évközi 26. vasárnapi hirdetések a Szent István Templomból.

2024. Szeptember 27. 11:52, péntek | Helyi

Rajzolj és / vagy fuss!!!

A Jogging Plus Sportegyesület már megkezdte az idei Szilveszteri Futás szervezését, melyhez immáron hetedik éve kapcsolódik rajzpályázat is.