Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 30. 07:21, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Új közbeszerzési rendszerre is szükség lenne az építőipar talpraállításához

Új közbeszerzési rendszerre is szükség lenne az építőipar talpraállításához

Foglalkoztatottsági gondok üthetik fel fejüket idehaza, ha nem javul az építőipar teljesítménye – erre hívta fel a figyelmet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a Keviép építőipari cég ügyvezető igazgatója.

Miklóssy Ferenc szerint az uniós források hatékonyabb felhasználására és új közbeszerzési rendszerre is szükség lenne az ágazat talpra állítása érdekében. A szakember a Gazdasági Rádió Nap vendége című műsorában beszélt arról is, hogy a kötelező kamarai tagság magasabb szintű érdekvédelmet tehet majd lehetővé.

Magyarországon jelentősen lecsökkent az építőipari megrendelés, ennek kárát elsősorban a kisebb tőkével, korszerűtlenebb eszközállománnyal, alacsonyabb termelékenységgel dolgozó magyar vállalkozások látták. Miklóssy Ferenc azt mondta, nem tudunk nagy mértékben, például külföldi exportmunkák felé nyitni. Mindenképpen előnyös lett volna az, hogy olyan fejlesztési lehetőségeket kapjanak a magyar tulajdonú kis és középvállalkozások, hogy egyrészt kinőjenek, másrészt exportra tudjanak menni, hiszen nagyon kevés a magyar építőipari export.

Magyarországon azért is nagyon fontos az építőipar - és várnak is intézkedést a magyar politikától - mert ahol jelentős képzetlen, alulképzett, vagy gyengén képzett munkaerőt fel tudja venni az elsősorban az agrárszektor és az építőipar, ha a hazai építőipar ebbe visszaesik - márpedig jelentős visszaesés tapasztalható - akkor itt foglalkoztatási gondok lesznek ezért tartják fontosnak az EU-s források felgyorsítását és bizonyos piaci akciókat is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: építőipar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére