Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 29. 07:33, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Újabb ózdi uzsorás csuklóján kattant a bilincs

Újabb ózdi uzsorás csuklóján kattant a bilincs

Újabb uzsorást fogtak el az ózdi rendőrök a napokban a borsodi városban. A kapitányság illetékességi területén idén már huszonöt embert fogtak el, akiket uzsora-bűncselekménnyel gyanúsítanak.

Kedden kattant a bilincs a legutóbb, immár a nyolcadik uzsorások elleni akció során elfogott férfi csuklóján. A putnoki férfit Ózdon fogták el a bevetési osztaggal megerősített nyomozók. A férfit azzal gyanúsítják, hogy 2004-től - rendszeres haszonszerzés céljából - több személy rászorult helyzetét kihasználva, uzsorakölcsönt adott átlagosan 70 százalékos kamatra. A kamattal növelt összeget, majd a kölcsönadott összegből fennálló tartozások maradékát további kamatokkal terhelve, a kölcsönkért összeg többszörösét követelte vissza társaival a sértettektől. Azokat, akik nem tudtak vagy nem akartak időben fizetni, rendszeresen fenyegette az uzsorás.

Az elfogása után őrizetbe vett férfi egyik áldozatának egy lakást adott el úgy, hogy a sértett nem is jutott hozzá az ingatlanhoz. Volt olyan áldozata, aki tartozásai fejében az uzsorásnak adta el a házát, ám továbbra is fizetnie kellett a törlesztő részleteket, végül pedig ki is kellett költöznie családostól az ingatlanból. Az uzsorás egyik áldozata családjával együtt a lakását hátrahagyva elmenekült és lakhelyétől távol, albérletbe költözött. Ezt követően a gyanúsított három társával megkereste őt és közölte vele, hogy hátrahagyott lakását a tartozása fejében át kell adnia neki. A sértett, mivel féltette a maga és a családja életét, beleegyezett a lakás átadásába: egy kézzel írott adás-vételi szerződésben a lakását átruházta az uzsorásra, aki ezek után arra szólította fel, hogy fizessen neki havi 10 ezer forintot, hogy a tőle elvett lakásba visszaköttethesse az áramot. Ezzel összesen 155 ezer forintot zsarolt ki áldozatától az uzsorás.

A gyanúsítottnál megtartott házkutatás során több, kézzel és géppel írt adásvételi szerződést, valamint zálogjegyeket foglaltak le a nyomozók. A rendőrség kezdeményezte az őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását. (rá)

HavariaPress

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.