Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Április 02. 11:59, szerda | Helyi
Forrás: - szerk. -

Jakabszálláson oltottak a félegyházi tűzoltók

Jakabszálláson oltottak a félegyházi tűzoltók

Az elmúlt 24 órában 16 jelzés érkezett a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába. Ebből 12 tűzeset, 3 műszaki mentés és 1 téves jelzés volt.

Az elmúlt 24 órában 16 jelzés érkezett a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába. Ebből 12 tűzeset, 3 műszaki mentés és 1 téves jelzés volt.

Tűzesethez riasztották a kecskeméti, a kiskunfélegyházi és a csongrádi hivatásos tűzoltókat kedden délután. Jakabszállás külterületén, két hektáron fenyőerdő aljnövényzete égett. A tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Garán, a Páncsics Miklós utcában egy lakossági bekötő gázvezeték megsérült, kedden délután. A bajai hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig a helyszínt biztosították. A gázszolgáltató munkatársai a sérült részt kijavították. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Baján, a Szent László utcában egy tizenkét négyzetméteres garázs égett, kedden délután. A bajai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Kedden délután Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcában, lakásba történő behatoláshoz kérték a kecskeméti hivatásos tűzoltók segítségét. A tűzoltók károkozás nélkül a lakásba bejutottak, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Akasztó külterületén egy mezőgazdasági vontató és egy személygépjármű összeütközött kedden délután. A balesetben három ember megsérült. A szabadszállási önkormányzati és az akasztói önkéntes tűzoltók áramtalanították a személyautót, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Kedden délután tűzesethez riasztották a kiskőrösi, és a solti hivatásos, a soltvadkerti és a keceli önkormányzati tűzoltókat, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot. Akasztó és Kiskőrös között húsz hektáron nádas, száraznövényzet égett. A tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az oltási munkálatokat nehezítette, hogy a terület nagy részét csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

Kedden összesen tizenegy esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltó egységeit nád, száraz növényzet tüzéhez. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:05, csütörtök | Helyi

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron.

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.