Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Július 29. 15:13, szerda | Bulvár
Forrás: proaktivdirekt.com

Jeges kávé még jegesebben...

Jeges kávé még jegesebben...

A meleg kávét, cappuccinót illetve tejes kávét 30 fokban a szervezetem egyszerűen nem kívánja. A jeges kávé isteni finom, de ez a kávéjégkrém még jobb! Ismerd meg ezt az egyszerű receptet!

Mielőtt neki vágsz, szerezz be szilikonos jégkrémformát és jégkrémes pálcikákat, vagy fagyaszd le a jégkockatartóban mini jégkrémnek, hurkapálcával.

Keverj össze másfél csésze kávét háromnegyed csésze édesített sűrített tejjel és 3 evőkanál keserű kakaóporral. Adj hozzá egy csipet sót, és keverd az egészet teljesen simára, majd töltsd bele a szilikonos jégkrém formákba. Helyezz el bennük egy-egy pálcikát és dugd a fagyasztóba kb. 6 órára, majd fogyasszátok el az ebéd után. Isteni jeges finomság!

Ha mégis a jegeskávé mellett döntenél, ahhoz is van egy-két ötletünk.

Főzd le a kávét a szokásos módon, ízesítsd cukorral, tejjel, és hűtsd le. Egy hosszú pohárba dobd bele a vaníliafagyit, önts rá a kávét, és ha még kell, tejet. A tejszínt verd kemény habbá, majd mehet a kávéd tetejére. Erre egy pici kakaó (esetleg fahéj) és jöhet a lazulás!

Ha szeretnéd…
… hogy picit „szédítőbb” legyen a jegeskávéd

Ne légy rest, bolondítsd meg egy kis alkohollal. Persze, ne a legutóbbi baráti, családi "összeröffenésre" beszerzett házi pálinkával próbálkozz! Maradjunk ugyan a töménynél, de válasszunk valami inkább idevágót. Mondjuk a finom krémlikőrök nem annyira erősek, de képesek feldobni a kávénkat és a hangulatunkat is. Hogy mandula-, whiskey-, vagy kávélikőr, vagy egy finom alkoholos narancs- vagy meggy ital, netán konyak, vagy egy kis rum kerül a hideg italodba, az már a Te döntésed.

… hogy gyümölcsösebb élményben legyen részed

Habár az eperszezonnak már vége, ám ha mégis akadnak rejtett tartalékaid, ezt feltétlenül próbáld ki: fejenként néhány szem epret vágj fel kis darabokra, ízlés szerint meg is cukrozhatod és dobd a vaníliafagyihoz. A folyamat többi része már ugyanaz, mint a hagyományos receptnél. De ha kicsit egzotikusabbra vágysz, ugyanezt eljátszhatod ananásszal is: a hideg kávét keverd össze fél pohárka ananászlével és öntsd rá a fagyira. Ha halmoznád az élvezetet, tegyél a „mixbe” ananászkockákat.

… tovább fokozni az élményt

Akkor mondjuk próbálj ki a vanília helyett más ízeket is! Egy kis csoki-, mandula-, esetleg eperfagyi a kávédba? Jöhet? Naná!

… hogy valami igazán különlegeset hörpölhess jegeskávé gyanánt

Hogy még mivel bolondítod meg a kávédat, annak szinte csak a fantáziád szab határt. Őrölt mandula? A kedvenc színes cukorkád? Egy kis karamell? Reszelt csoki? Jöhet minden, amit csak szeretsz! Sőt, nyugodtan játssz a fűszerekkel is! Kakaó helyett, vagy mellé jöhet a fahéj, de a bevállalósok kipróbálhatják a chilit is!

Kávés jég

A következő praktika is jól jöhet a meleg napokra: fagyaszd le a kávét a jégkockatartóban, majd dobd a tejbe és kész is van a laza tejes kávé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.