Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Január 13. 14:36, kedd | Kék hírek
Forrás: Police.hu

Jelrendszer és vesztegetés

Jelrendszer és vesztegetés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytatott vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt R. Zoltán 61 éves budapesti és K. László 60 éves kiskunfélegyházi lakosokkal szemben.

A nyomozást befejezve vádemelést javasol a rendőrség.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytatott vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt R. Zoltán 61 éves budapesti és K. László 60 éves kiskunfélegyházi lakosokkal szemben, továbbá vesztegetés bűntett és magánokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt V. János 59 éves budapesti férfival szemben.

R. Zoltán a rendelkezésre álló adatok alapján egy pályázat kivitelezési munkáival kapcsolatosan 2011 nyarán több mint 25 millió forintot fogadott el V. Jánostól és K. Lászlótól azért, hogy egy közbeszerzési eljáráskor kedvezőbb helyzetbe hozza az általuk támogatott céget.

Az eljárás során kiderült, hogy R. Zoltán több olyan információt idő előtt kiszolgáltatott a férfiak részére, mely alapján a cégük jogtalan előnyhöz jutott a többi ajánlattevővel szemben. Továbbá egy jelrendszerben is megegyeztek, melyet a pályázat szóbeli fordulóján akartak alkalmazni a többi pályázó árajánlatának megismerése érdekében. Ezek ellenére a közbeszerzési pályázatot nem a férfiak által támogatott cég nyerte el. V. János az eljárás befejezése után felszólította R. Zoltánt, hogy kölcsöntartozás jogcímen részére a több mint 25 millió forintot fizesse meg, csatolva ehhez két darab átvételi-kölcsönszerződést. Az írásszakértői vélemény megállapította, hogy a szerződések nem valódi okiratok, azokat nem R. Zoltán írta alá. A hamis követelés indoka a már kifizetett vesztegetési pénz visszakövetelése volt.

A rendőrség a nyomozást a napokban befejezte, a keletkezett iratok vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási Ügyészségnek küldte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.