Városlista
2024. szeptember 12, csütörtök - Mária

Hírek

2024. Augusztus 21. 09:18, szerda | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

Jó hangulatban telt az államalapítás ünnepe Kiskunfélegyházán

Jó hangulatban telt az államalapítás ünnepe Kiskunfélegyházán

Sokan ellátogattak augusztus 19-20-án a városvezetésünk által szervezett programokra, melyek a család aprajának-nagyjának remek kikapcsolódást kínáltak.

A „Kalózbirodalom” már hétfőn délután megnyitotta kapuit a kisgyermekes családok számára, ahol az interaktív vetélkedők mellett lufihajtogatással, világító karkötőkkel, kézműves foglalkozásokkal, textilkép és kincsesláda készítéssel, kavicsdekorálással, aranymosással, kincsestérkép rajzolással, házi gyurma képek készítésével, sodrással, csomózással, ügyességi és logikai játékokkal, valamint népi fajátékokkal várták az érdeklődő nagyközönséget.

Az új kenyeret a gazdakörökben már az ünnep előestéjén megszentelték és szétosztották a jelenlévők között a szokásokhoz hűen. Kiskunfélegyházán pedig augusztus 20-án, ünnepi szentmise keretei között áldották meg az új búzából készült, ropogós héjú, nemzeti szalaggal átkötött cipókat.

A sportcsarnok mögötti területen felállított színpadon mindkét nap számos fellépő gondoskodott a remek hangulatról. Így többek között fellépett a Pitypang Zenekar, Opitz Barbi, Curtis, a Silvers Step Táncstúdió, a Kiskalász Zenekar, a Brilli-Art Stúdió, Orosz György komikus, Hajdú Steve rádiós műsorvezető, Molnár György és Zenekara, Csonka András, Gallusz Niki, Mihály Réka és Kratelli Josephine. Az estet és a Félegyházi Napok programsorozatát a 4S Street élő nagykoncerttel zárta kedden este.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 13:30, csütörtök | Helyi

Anyakönyi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Szeptember 11. 16:23, szerda | Helyi

Vasúti gázolás Kiskunfélegyházán

A tűzoltók a biztonságos átszállásban segítettek.

2024. Szeptember 10. 11:34, kedd | Helyi

7 éves kora óta napszámosként dolgoztatta nevelt gyermekét

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség minősített emberkereskedelem és kényszermunka miatt vádat emelt egy férfival szemben.

2024. Szeptember 09. 16:36, hétfő | Helyi

Kisboldogasszony ünnepe Pálosszentkúton

Szeptember 8-a Boldogságos Szűz Mária születésének ünnepe a katolikusok körében. Az egyház Kisboldogasszony napját, Szűz Mária születésnapját – latin nevén Nativitas Beatae Mariae Virginis – ünnepli ezen a napon.