Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Március 14. 16:03, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Jól indult a tinédzserek estéje, de rossz lett a vége

Jól indult a tinédzserek estéje, de rossz lett a vége

Befejezték a rendőrök annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két fürgedi lakossal szemben folytattak. Egyiküknek súlyos testi sértés, a másiknak garázdaság miatt kell felelni.

Egy fürgedi nő tett bejelentést 2021. december 18-án este, hogy 18 éves barátját fürgedi házának udvarán egy helyi fiú orron ütötte.

A nyomozók megállapították, hogy a sértett két barátjával beszélgetett és iszogatott a házában. 19 óra körül megjelent nála egy 17 éves, ittas állapotban lévő fürgedi fiú és az egyik barátját egy vélt sérelem miatt ki akarta hívni verekedni. Ekkor a sértettnek sikerült a kakaskodó fiatalt lecsendesíteni és kikísérni a házból, majd az udvarról – közölte a rendőrség.

Kis idő múlva a hívatlan vendég visszatért, bement az udvarba és megint verekedni akart. A sértett kiment hozzá és vele ment a kihívott fél, egy 14 éves fürgedi fiú is. Együtt próbálták megnyugtatni és kikísérni az udvarból. A kapunál jártak, amikor a 17 éves fiú megfordult és ököllel orrba vágta a házigazdát, aki védekezésképpen próbált visszaütni, de célt tévesztett.

A támadó erre futni kezdett az utcán, de elesett. Ekkor érte utol a barátja védelmére kelt 14 éves fiú, aki kétszer belerúgott az oldalába. Őt a második barátnak, az unokatestvérének kellett lecsillapítania.

A házigazdát a mentő kórházba szállította, ahol megállapították, hogy eltörött az orrcsontja.

A két verekedőt a rendőrök előállították. A 17 évest súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottkét, melynek során tettét elismerte, de nem tett vallomást. Azt a fiút, aki őt megrúgta, garázdaság vétség elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A bűncselekmény elkövetését beismerte és részletes vallomást tett.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a tamási rendőrök befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.