Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Szeptember 05. 10:52, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Jól mennek a dolgok a kutyamenhelyen

Jól mennek a dolgok a kutyamenhelyen

Rendben és sikeresen ment az átállás a Csólyosi úti kutyamenhelyen. A létesítmény új gazdája a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány az elmúlt három hónap alatt bebizonyította, hogy jól döntött a város önkormányzata.

Rendben és sikeresen ment az átállás a Csólyosi úti kutyamenhelyen. A létesítmény új gazdája a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány az elmúlt három hónap alatt bebizonyította, hogy jól döntött a város önkormányzata, amikor a gondjaikra bízta a gyepmesteri telep üzemeltetését – mondta el ma (szeptember 4-én) a létesítményben tett látogatás alkalmával Kapus Krisztián polgármester.

Mint ismeretes, júniustól a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány üzemelteti a kutyamenhely mellett a gyepmesteri telepet is. Tekintettel arra, hogy az alapítvány kötelező önkormányzati feladatot vett át, az önkormányzat éves szinten 7.988.200 forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a gyepmesteri telep működtetéséhez. Mindemellett a városatyák 552.000 forint fejlesztési-támogatást szavaztak meg a létesítmény hatékonyabb üzemeltetéséhez –mondta el Kapus Krisztián.
Új kennel sor épül idén a Csólyosi úti kutyamenhelyen, a régieket pedig teljes egészében felújítják. A férőhelyek száma így a duplájára, vagyis harminctól hetvenkettőre növekszik az év végéig. A gyepmesteri telep volt szolgálati lakása is jelentős átalakításon megy át. Az épületben kiszolgáló helyiségeket (ügyleti szobát, öltözőt, raktárt, és konyhát) alakítanak ki, valamint egy közösségi teret, ahol interaktív állatvédelmi foglalkoztatások keretében, állatorvosok, pedagógusok segítségével ismertetik meg a gyerekeket a felelős állattartással. A volt gyepmesteri lakásban ügyeleti, foglalkoztató és kiszolgáló helyiségek kapnak helyet. Eredményesnek bizonyult ugyanis a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány földművelődési minisztériumhoz benyújtott pályázata – emelte ki dr. Medgyesi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok: