Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. November 20. 16:48, szerda | Belföld
Forrás: Köpönyeg

Jön a tél, készüljünk fel rá!

Jön a tél, készüljünk fel rá!

Jelentős változás előtt áll időjárásunk: hétfőn várhatóan beköszönt a tél!

A hétvégén tovább erősödik és Nagy-Britannia térsége fölé húzódik a jelenleg az Atlanti-óceánon elhelyezkedő anticiklon. Közben a Földközi-tenger térségében mediterrán ciklon mozog majd ÉK, azaz hazánk felé. Ebben a klasszikus helyzetben az anticiklon peremén megkezdődhet az északi hideg levegő lezúdulása, mely véget vet az őszi időnek.

Vasárnap az említett mediterrán ciklon sokfelé okozhat kiadós mennyiségű esőt, majd hétfőn az egyre erősebb, viharossá fokozódó széllel jó 10 fokkal hidegebb levegő áraszthatja el a Kárpát-medence térségét, így az esőt havazás, hózáporok válthatják fel - de síkvidéken tartósan megmaradó hó még nem valószínű. A jelenlegi számítások szerint hétfőn napközben semennyit nem emelkedik majd a hőmérséklet, délután is csak +3 fok körüli értékeket mérhetünk, mely fagyosnak tűnik majd a 70-90km/h-s északi szélben.

A folytatás is téli időt ígér, a délutáni órák hőmérséklete általában csak +5 fok körül alakul. Az éjszakai lehűlés is erősödik, néhol kemény fagyok (-5, -10 fok) is előfordulnak.

Az autósoknak már csak néhány napjuk maradt arra, hogy megfelelően felkészítsék a járműveket: szükséges a +7 fok alatt rugalmasságukat és tapadó-képességüket elvesztő nyári gumik, és az ablakmosó folyadékok lecserélése, illetve nem árt megvizsgáltatni a fékberendezést is.

Jön a tél, készüljünk fel rá!

Forrás: Köpönyeg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.