Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Június 09. 09:18, kedd | Belföld
Forrás: KEOL

Jönnek a törökök... (Röszke)

Jönnek a törökök... (Röszke)

A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak, ezért már ettől a hétvégétől a forgalom erősödésére számíthatunk a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen.

A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak, ezért már ettől a hétvégétől a forgalom erősödésére számít a Csongrád megyei rendőrség a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen - közölték a csongrád megyei szóvivők hírportálunkkal.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján június végétől augusztus első feléig várható torlódás a határátkelőhely kilépő oldalán, míg július második felétől egészen augusztus végéig a belépő irányú forgalom lesz erős. A legkritikusabb időszak július utolsó kettő és augusztus első két hete, amikor hétvégente mindkét irányban jelentős várakozások alakulhatnak ki.

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve felkészült arra, hogy a csúcsforgalom idején a Röszke Autópálya-határátkelőhely teljes kapacitáson működjön.

Az autósoknak azt tanácsolja a Csongrád megyei rendőrség, hogy útnak indulás előtt tájékozódjanak a police.hu-n az aktuális várakozási időkről, vagy hívják a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet a 30/466-1026-os telefonszámon.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbit naponta 7 és 19 óra között vehetik igénybe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.