Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. December 31. 18:05, kedd | Belföld
Forrás: mti

Jövőre a gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontjai lépnek életbe

Jövőre a gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontjai lépnek életbe

Jövőre a gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontjai lépnek életbe, amelyek az adócsökkentések mellett célzott támogatásokkal segítik a családokat és a vállalkozásokat,

a kormány célja, hogy megőrizhessük az eddig elért eredményeket - mondta a pénzügyminiszter kedd a hivatalos Facebook oldalára feltöltött videójában.

Varga Mihály kiemelte, folytatódnak az adócsökkentések, példaként a kisvállalati adó mértékét említette, amely 2020-tól 12 százalékra csökken, és ennek köszönhetően 45 ezer magyar vállalkozásnak mérséklődnek a terhei.

Ugyanakkor megjegyezte, a kormány felfüggeszti a reklámadót, amelynek mértéke így 2022-ig 0 százalék lesz, mindez pedig a tárcavezető szerint hozzájárul majd a piac bővüléséhez.

A szálláshely áfáját a jelenlegi 18 százalékról jövőre 5 százalékra csökkentik, az intézkedéssel 32 milliárd forint marad a turisztikai vállalkozásoknál.

Egyszerűsítik az adóadminisztrációt: jövőre négy különböző járulékot vonnak össze, egy adótípust pedig megszüntetnek.

A pénzügyminiszter közölte, a falvakban élő családok mellett a vidéki építőipart is segítik, ugyanis 2020-tól adóvisszatérítést kaphatnak a kistelepülésen építkezők 5 millió forintig.

A kormány összesen 15 milliárd forintos tőkeemeléssel támogatja, hogy a vállalkozások könnyebben és olcsóbban juthassanak hozzá a beruházásiakhoz szükséges hiteleikhez - mondta.

A kormány célja hogy több és eredményesebb kutatás valósuljon meg Magyarországon, ezért jövőre 32 milliárd forinttal nő a kutatás-fejlesztés támogatása - jelentette ki a pénzügyminiszter, aki arról is beszámolt, hogy jövőre elindul az öntözésfejlesztési program, amelyben a következő időszakban 17 milliárd forint fordítanak majd erre a célra évente.

"A munkát folytatjuk" - jelentette ki videójában Varga Mihály.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk