Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 08. 07:55, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újraindul a marhaexport Törökországba

Újraindul a marhaexport Törökországba

A magyar hatóság információi szerint a törökök törlik az élőállat import felfüggesztését Magyarországról.

A török fél elfogadta a magyar hatóság intézkedési csomagját és a Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Állattenyésztési Minisztérium feloldja a magyarországi élőállat szállítás ideiglenes felfüggesztését, ezért a kvóták kiosztása után folytatódhat a kiszállítás. Az exporttal foglalkozó cégek is megkapják a tájékoztatást a korlátozás megszüntetéséről.

A jövőben a magyar cégek a szállítmányokat meghatározott gyűjtőpontokról indíthatják útnak, ahol magyar és török állatorvos közreműködésével vizsgálják a járművekre felrakodott állatok szállítási körülményeit, fülszámukat és a dokumentumokat - tájékoztat a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A török hatóságok tavaly decemberben függesztették fel ideiglenesen a magyar szarvasmarha exportot technikai kifogásokra hivatkozva. A Vidékfejlesztési Minisztérium azonnal felvette a kapcsolatot a török féllel, Bognár Lajos helyettes államtitkár személyesen utazott Ankarába az ügy tisztázására. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az állatszállítások szigorú ellenőrzését rendelte el, s egy intézkedési csomagot készíttetett, amelyet elküldtek az illetékes török minisztériumnak is.

A tárgyalások eredményeként a vágóállat szállítás mellett az idén megindulhat a tenyésztésre szánt juhok és kecskék exportja is Törökországba.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.