Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Január 18. 18:44, szerda | Helyi
Forrás: Zsaru Magazin

Kábítószer ültetvény a padláson

Kábítószer ültetvény a padláson

A kiskunfélegyházi rendőrök elfogtak egy autószerelő műhelyből árusító drogdílert és egy termesztőt is, mindketten helybeliek.

A kutatás során a nyomozók jelentős mennyiségű kábítószert, valamint cannabisültetvényt találtak és foglaltak le - számolt be az esetről a Zsaru Magazin facebook-oldala.

Egy névtelen lakossági bejelentés alapján kezdett el nyomozni a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, miszerint az egyik helyi autószerelő műhelyben kábítószerrel kereskednek.

– A több hónapos nyomozás során birtokunkba került információk alapján feltételezhető volt, hogy a műhely területén illegális cselekmény zajlik, ezért G. Richárdnál (38) szeptember 30-án a kollégákkal kutatást tartottunk – mondja Keresztesi Lóránt törzszászlós, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vizsgálója. – Az autószerelőnél több droggyanús terméket találtunk, amelyeket nagyon keresni sem kellett. A műhely hátuljában, a horgászfelszerelés mellett sorakoztak a polcon a különböző szerek. Volt közötte hasis, kokain, valamint egyéb, illegálisnak minősülő gyógyszerek is. A kutatás során előkerültek a kábítószer csomagolásához és adagolásához szükséges eszközök, valamint közel 1 millió forint.

Ezzel egy időben egy másik férfi, Gy. Nándor (33) is képbe került, így az ő otthonában is kutatást tartottunk. A garázsban egy plafonról lelógó kötél keltette fel a figyelmünket, amiről kiderült, hogy a padlásfeljáró ajtaját nyitja. Amint meghúztuk a kötelet, a padlásajtó kinyílt, és máris megcsapta orrunkat a cannabis jellegzetes szaga.

A helyiséget rendkívül jól felszerelték, profi elszívórendszer gondoskodott arról, hogy az árulkodó szag ne jusson ki a padlásról. Sátrakban termesztették a marihuánát, lámpákkal világították meg, és klímaberendezés biztosította a megfelelő hőmérsékletet. Összesen 47 tő cannabist, 71 gramm növényi gubacsot, valamint 41 gramm tőmetszetet és -hajtást találtunk.

Gy. Nándor tagadta, hogy kereskedelmi célra termesztette a növényeket. Állítása szerint saját magának nevelte azokat, ugyanis azt hallotta, hogy a cannabisból kipréselt olaj hatékony a koronavírus ellen. Ezen állítása azonban nehezen hihető annak fényében, hogy kereskedelmi mennyiségben termesztett, ráadásul az ehhez szükséges berendezés értéke közel 6 millió forint lehetett. Gy. Nándort és G. Richárdot a zsaruk őrizetbe vették, a bíróság október 3-án elrendelte letartóztatásukat.

RÁDI MÓNIKA
FOTÓ: SZABÓ GABRIELLA, RENDŐRSÉG

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: