Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. December 17. 09:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Karácsony városunk kórházában

Karácsony városunk kórházában

Ahogyan egy várnál nem a falak mérete a biztosíték a bevehetetlenségére, hanem a várvédők elszántsága - Eger ostroma óta tudvalevő – az orvosok hivatásának végzése sem függ a külső körülményektől.

Mindezt ékesen bizonyítja városunk kórházának működése is, hiszen azt a munkát, amire felesküdtek, ha kell, erőn felül is, de lelkiismeretesen végzik orvosaink és az ápolók.

Noha sem megfelelő hely nincs még a karácsonyi ünnepségre és az anyagiak terén is hiányok mutatkoznak, de azért megérdemlik a nap, mint nap becsületes és önfeláldozó munkát végző kórházi dolgozók, hogy egy apró ajándékkal és figyelmességgel boldogabbá tegyük az ünnepeket. – mondta dr. Körtvélyessy András a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet igazgatója. Megtudhattuk, hogy jövőre a tervek szerint már az új épületszárny nagyobb befogadóképességű aulájában kerül megrendezésre a karácsonyi ünnepség.

Az idei ünnepség a harmadik az igazgató számára, amelyen igaz szűkös helyen, de megemlékeznek a karácsonyról és ez alkalomból ajándékokat adhat a kórház dolgozóinak, akik lehetőséget kaptak arra, hogy hetekkel ezelőtt kívánságlistát adjanak át a kórház vezetésének, igényeikre vonatkozóan.

Nem kell nagy dolgokra gondolni. Kávé- és teafőző, szendvicssütő és ilyen apróságok, amelyeket a csomagok magukba rejtenek, de volt aki csak „belevalót” (kávét, teát stb.) kért az osztályára. Én úgy gondolom ez a minimum, hogy ezekkel az apró, jelképes ajándékokkal meglepjük a kórházban önfeláldozó munkát végző 8+1 egységnek a dolgozóit – nyilatkozott az ajándékok kapcsán a kórház igazgatója.

A kórház karácsonyi ünnepségen Hajagos Gyula plébános szolgált lelki útravalóval és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Klubja színvonalas adventi koncertjével emelte pátoszivá a délutánt a megjelentek számára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.