Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Február 08. 13:53, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny / T.T.

Karácsonyig felépülhet az Integrál Zrt. új ABC-je a Bankfaluban

Karácsonyig felépülhet az Integrál Zrt. új ABC-je a Bankfaluban

Új ABC áruházat épít Kiskunfélegyházán az Integrál Zrt. A korszerű üzlet a Bankfaluban kap helyet, a Kiskun utcán megvalósuló, külsőségeiben is környezetbe illő épületben.

Ez lesz az Integrál Zrt. tizenkilencedik üzlete. A többi Kiskunfélegyháza mellett a környező településeken, valamint Kiskőrösön és Solton található. A beruházás 9-10 új munkahelyet teremt, ami a foglalkoztatás terén is tovább erősíti a már most is 450-500 főt foglalkoztató cég pozícióit a városban.

A részletekről a Félegyházi Közlöny munkatársa kérdezte az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatóját dr. Horváth Sándort, Csányi József polgármestert és Szabó Józsefet, a körzet önkormányzati képviselőjét.

– Mint ismert, az önkormányzat és az Integrál Zrt. között a kezdetektől nagyon jó az együttműködés. Ez testet ölt többek között Kiskunfélegyháza egyik legnagyobb rendezvényének, a Libafesztiválnak a közös megrendezésében is. A partnerség most új beruházással teljesedik ki, amely a Kiskun utcán, az önkormányzattól megvásárolt kétezer négyzetméteres telken épül meg, reményeink szerint mindenki megelégedésére – fogalmazott a polgármester. Csányi József hozzátette: rendkívül fontosnak tartja, hogy ezt a fejlesztést egy helyi vállalkozás valósítja meg, ugyanis Kiskunfélegyháza gazdasági fejlődését jelentős részben köszönheti a lokálpatrióta helyi cégeknek.

Dr. Horváth Sándor elmondta, hogy a beruházással kapcsolatban folyamatosan egyeztetnek a városvezetéssel. Eltökélt szándékuk ugyanis, hogy a bevásárlási lehetőség mellett egy közösségi térrel is gazdagítsák a gyorsan fejlődő városrészt. Az óvoda és az ABC közötti területen egy játszótér és mini pihenőpark kialakítását tervezik, amely fiatalok és idősek számára is ideális találkozási pont lehet.

– A polgármester és a jegyző úr vetette fel az igényt, hogy a Bankfalu intenzív fejlődése miatt szükség lenne a városrészben a bevásárlási lehetőség bővítésére. Van már egy kisebb üzletünk a környéken, és mi is tapasztaljuk, hogy a térség óriási fejlődésen ment keresztül: sok új ház épült, fiatalok, többgyermekes családok költöztek ide. Minden tekintetben alkalmas és érdemes ez a terület arra, hogy egy új áruháznak adjon helyet. Az épületben mintegy 300 négyzetméteres eladótér kap helyet, ahol a legkorszerűbb okosmegoldások alkalmazásával szeretnénk növelni a vásárlási élményt.

Terveink szerint – amennyiben rajtunk kívülálló körülmény nem merül fel – még idén karácsony előtt át is adjuk vásárlóinknak a beruházást, beleértve a környezetében kialakított közösségi teret is. Döntésünkkor az üzleti érveken túl társadalmi szempontokat is szem előtt tartottunk. Ezzel is igyekszünk kifejezésre juttatni Félegyháza iránti elköteleződésünket, és elismerni a városvezetés azon igyekezetét, hogy helyzetbe hozza, lehetőségekkel segítse a helyi vállalkozásokat – fogalmazott az elnök-vezérigazgató.

Szabó József, a körzet önkormányzati képviselője szerint a színvonalas bevásárlási lehetőség megteremtésével a Bankfalu fejlődése újabb szintet emelkedik.

– Képviselői munkám megkezdése óta elhivatott vagyok a városrész fejlődése mellett. Az úthálózat megújulása volt az egyik legégetőbb feladat, amit az építkezők, ide költözők nagy száma is indokolt. Feltett szándékom – és ez találkozik a városvezetés céljaival –, hogy mielőbb szilárd burkolatot kapjon minden utca a körzetemben. Ennek szükségességét a lakossági fórumokon kapott visszajelzések évről évre igazolják, és egy új ABC iránti igény is felmerült.
Külön öröm, hogy a beruházásnak köszönhetően városrészi központtal is gazdagodik a Bankfalu. Indokolt ez azért is, mert az örvendetesen növekvő gyermeklétszám miatt egy-két éven belül szükséges lesz ismét kétcsoportosra bővíteni a leendő ABC mellett működő óvodát
– mondta el a képviselő.

(Információ és kép forrása: Félegyházi Közlöny)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.