Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2015. Október 16. 17:24, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Katasztrófavédelem - Akikre MINDIG számíthatunk

Katasztrófavédelem - Akikre MINDIG számíthatunk

Életveszélyessé vált fák nyesését végezték ma (október 16-án) a katasztrófavédelem dolgozói a Blaha Lujza téren.

A fáknak nemcsak jogai vannak, hanem kötelezettségei is.Az elsőre viccesnek tűnő mondatnak van valóságalapja: jogszabály védi a fákat – tehát vannak jogaik. Ám nem lehetnek veszélyesek, így ha e kötelességüknek nem tesznek eleget, a törvény szigora és a láncfűrész sújthat le rájuk.

Ma éppen ezt történt. A szeles időjárás miatt egyre veszélyesebb a Blaha Lujza tér környékén lévő óriásira nőtt fák elkorhadt ágainak burjánzása. A probléma orvoslására a Katasztrófavédelem emelőkocsis autóval robogott a helyszínre, ahol maradéktalanul eltávolították az életveszélyessé vált ágakat.

Ebből is láthatjuk, ha épp nincs tűzeset vagy baleset, akkor is megtalálják a munkát a remek szakemberek, hogy városunk polgárainak élete nyugodt és biztonságos legyen a mindennapokban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)