Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 18. 19:06, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

KDNP: megdöbbentő, hogy Bajnai Gordon beszél reményről és bizalomról

KDNP: megdöbbentő, hogy Bajnai Gordon beszél reményről és bizalomról

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint megdöbbentő, hogy ismét az a Bajnai Gordon beszél reményről és bizalomról, aki miniszterelnökként asszisztált a hazai gazdaságot mély válságba döntő gazdaságpolitikához.

A kisebbik kormánypárt hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Bajnai Gordon és csapata most megpróbálja elhitetni a nehéz körülményekkel nap mint nap megküzdő polgárokkal, hogy az általa vázolt gazdasági program gyorsabb és könnyebb kilábalást jelent a nehéz gazdasági helyzetből, mint a kormány erőfeszítései. A Haza és Haladás önjelölt ellenzéki politikusa korábbi kormányfőként nem az ország megmentéséért küzdött, hanem egy szűk elit érdekeit védte, és ezért attól sem riadt vissza, hogy a lehető legnagyobb szintre emelje Magyarország eladósodottságát - írták.
Kiemelték: a Fidesz-KDNP-kormány a 2010-es választások után szembesült azzal, hogy az ország gazdasági helyzete még aggasztóbb, mint ahogyan várni lehetett. A KDNP szerint a reményt a jelenlegi kormány adta meg az embereknek, és a pénzügyi lobbi ellenében is kimentette az adósságcsapdába került családok százezreit, megkímélte a lakosságot a további brutális megszorításoktól, és ilyen környezetben még érdemi rezsicsökkentést is képes volt elérni mindenki számára.
A kereszténydemokraták vallják: nem hagyhatják, hogy az egyszer már bizonyítottan veszélyes gazdasági törekvések ismét károkat okozzanak Magyarországon - zárul a közlemény.
A bizalmat nevezte a jó gazdaságpolitika alapjának Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök a Haza és Haladás, valamint az Együtt 2014 hétfői budapesti rendezvényén.
A bizalom a gazdaságnak azt jelenti, amit a remény az embereknek - mondta a politikus. Hozzátette: az új gazdaságpolitikát azért kell a bizalomra építeni, mert az Orbán-kormány lerombolta a bizalmat.
Bajnai Gordon szerint a bizalomból beruházás, a beruházásból export, az exportból foglalkoztatás, a foglalkoztatásból bővülő fogyasztás lesz, és ha a hosszú távú megtakarítások is beindulnak, akkor beindulhat a magyar gazdaság.
A stabilitás nyomán 2018-ra válhat realitássá, hogy a magyar gazdaság teljesítheti az eurócsatlakozás makrogazdasági feltételeit - hangsúlyozta a volt miniszterelnök.

Címkék: Pártok-KDNP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.