Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Május 24. 09:29, kedd | Helyi
Forrás: Országos Mentőszolgálat

Kecskeméti gimisek mentették meg egy biciklis életét

Kecskeméti gimisek mentették meg egy biciklis életét

Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten.

Hatalmasat esett kerékpárjával a forgalmas utcán, ezért rögtön többen a segítségére siettek. Két középiskolás fiú értesítette a mentőket és a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A fiatalok példásan követték az utasításokat és akkor sem estek pánikba, amikor nekik kellett megkezdeniük az újraélesztést. A gimisek egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, amit a perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytattak. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és bajtársaink stabil állapotban szállíthatták kórházba a biciklist, aki már a mentőautóban visszanyerte eszméletét. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk — olvasható az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.