Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Március 11. 14:00, csütörtök | PR

Kemény dió most a nemzetközi költöztetés

Kemény dió most a nemzetközi költöztetés

A pandémia sokunk életét megakasztotta, de van azzal, aki pont most kapja meg álmai állását külföldön? Hová fordulhatsz COVID idején, ha nemzetközi költöztetésre van szükséged és mire számíts a költöztetés során?

A költözködés nehézsúlyú sport minden tekintetben, de aki mostanában rendel nemzetközi költöztetést, az még inkább nehezített terepen mozog. A határzár, a szállítmányozási problémák, a karantén szabályok és maga a vírus is mind-mind tovább nehezítik a nemzetközi költöztetés sínre rakását, ezért nem mindegy, hogyan fogsz hozzá és milyen céggel kezdesz.

Egyedül nem megy

Ha mód van rá, érdemes kivárni néhány hónapot a költözéssel. Másrészről viszont lassan itt a járvány harmadik hulláma, és valószínűsíthető, hogy később még rosszabb lesz. Ilyen helyzetben nem szabad egyedül nekifogni egy nemzetközi költöztetésnek.

Keress egy jó szolgáltatót, aki nem csak a bútormozgatással, hanem a papírok intézésével és megbízható, pontos szállítással is segíti a külföldön történő folytatást. Alaposan nézd át, miben tud az adott cég segíteni, beszéld át, hogy milyen feladatokat nem vállalnak és mindenek előtt kérj tőlük referenciákat.

Fontos tudni azt is, hogy nem utazhatsz azzal a járművel, ami a tárgyaidat és bútoraidat szállítja, mert ezek a teherfuvarozó szolgáltatók nem vállalhatnak személyszállítást. Itthon elbúcsúzol a holmidtól és külföldön találkoztok újra.

Fontos az időzítés

Nagyon fontos, hogy ne számold ki az időt. A határzárak és az esetleges plusz tesztelések vagy karantén miatt nem lehet pontosan kiszámolni, mennyi időre van szükséged, hogy a nemzetközi költöztetés lefusson. Hagyj rá ne napokat, hanem inkább heteket, hogy ne kerülj kellemetlen helyzetbe, ha nem tudod felvenni a munkát az új országban és új helyen.

Csak hivatalos forrásból tájékozódj

Rengeteg infó van a neten, ami hasznos lehet, de a kritikus kérdésekben csak hivatalos forrásból származó információkra hagyatkozz. Vedd fel a követségekkel a kapcsolatot és tőlük kérj pontos tájékoztatást az aktuális járványügyi szabályozásokról, a beutazás feltételeiről, illetve bármi várható változásról, amit még nem tettek közzé de a követség már tudhat róla. Ezek után egyeztess a szállítóval és közösen dolgozzátok ki a részleteket.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 04. 08:10, kedd | PR

Pólók és pulóverek – alapvető tavaszi és nyári ruhadarabok férfiaknak

Minden évszaknak megvannak a maga alapvető ruhadarabjai. Kétségtelen, hogy a férfiak számára ezek a rövid és a hosszú ujjú pólók, amelyek nem csak nagyon stílusosak, de rendkívül sokoldalúak is.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

2021. Április 22. 15:13, csütörtök | PR

Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, legalábbis erre utal, hogy már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és világsztár barátai online koncertjét.

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.