Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 17. 11:58, kedd | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Kerti munkás képzés indult romáknak

Kerti munkás képzés indult romáknak

Március 13-án, pénteken indult el a komplex telep-program utolsó képzése, amelynek keretében kerti munkás, ökológiai termesztési és háztartási ismereteket tanulnak a résztvevők.

A „Komplex telep-program Kiskunfélegyháza város Alpári út 1. – Délibáb utca szegregátumban” elnevezésű program első éves szakmai beszámolóját értékelte március 12-i ülésén a Programirányító Tanács. Ezt követően, március 13-án, pénteken indult el a program utolsó képzése, amelynek keretében kerti munkás, ökológiai termesztési és háztartási ismereteket tanulnak a résztvevők.

Mint azt Farkas Mihály projektmenedzser a Programirányító Tanács ülését követő sajtótájékoztatón elmondta, a képzésben résztvevő 12 fő három modult sajátít el hat hónap alatt, elmélyítve elméleti és gyakorlati tudásukat is. Ennek eredményeként a Délibáb utca egy részét – az ugyancsak a projekt keretében elszállított nagy mennyiségű szemét helyén – zöldség- és gyümölcskultúrával telepítik be. A képzés ideje alatt a résztvevők megélhetési támogatást, majd sikeres vizsga esetén OKJ-s végzettséget kapnak. Így teremt szellemi értéket és biztosít megélhetést az érintettek számára a Komplex telep-program – fogalmazott Farkas Mihály, aki emlékeztetett arra is, hogy az önkormányzat, mint fő kedvezményezett számos programelemet valósított meg 2013. novemberi indulása óta.

– A Türr István Képző és Kutató Intézet programelemei közül a 7-8. osztályos felzárkóztató képzést az induló 12 főből 9-en, az építőipari képzést mind a 14 résztvevő, míg a parkgondozó képzést 12-ből 11-en teljesítették. Így összesen 34 bizonyítvány született eddig a Komplex telep-program keretében. A képzésbe bevont személyek mindegyikére készült kompetencia mérés is, ami az egyéni fejlesztési tervek alapjául szolgál. Emellett többek között családtervezéssel, gyermekneveléssel kapcsolatos beszélgetésekre, előadásokra, családi délutánokra, az óvodáskorú gyermekek korai fejlesztésére – gyógypedagógus által végzett állapotfelmérésére és szűrésére -, továbbá konfliktuskezelési, életvezetési, szülői szerepek erősítése és drogprevenciós tréningekre került sor, az Eruditio Oktatási Zrt-vel együttműködve. Volt ezen kívül több alkalommal szűrőnap, számos közösségi rendezvény és álláskereső klub is – vette számba a projektmenedzser a sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.