Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 18. 20:06, péntek | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Késő ősz…

Késő ősz…

E címmel nyílt kiállítás Rátkai Zsuzsa munkáiból november 18-án az Ágyú Kézműves Sörgalériában.

- A véletlen hozta, hogy ma nyílik itt egy kiállításom, mégis úgy sikerült, ahogy terveztem, miután megragadtam a lehetőséget – mondta el az ünnepélyes megnyitón az alkotóművész, majd pár mondatban elismeréssel szólt a tárlatnak helyt adó közösségi helyről.

- Az Ágyú Sörgaléria önmagában egy kiállítóhely. Az asztalok, a székek, a berendezés egyszerűen úgy komplett, ahogy van. Bármilyen kiállítást rendeznek itt, az csak kiegészítésül szolgál ahhoz, amit itt egyszer megálmodtak és mi is használatba vehetünk. Jó ötlet, hogy képek vannak a falakon. Ez csak egy pluszt ad hozzá, csak egy szelete annak a sörgalériának, amit mindenki ismer. És jó ötlet, ha úgy gondolják, hogy egy képzőművész, fotóművész még hozzá tud adni ehhez az élményhez. Itt van a gasztronómia, egy jó söröző, melyhez tökéletesen lehet társítani a képzőművészetet és a zenét is. Pont így komplett az egész – mondta el véleményét Rátkai Zsuzsanna, majd néhány szót szólt a kiállítás egyes elemeiről is.

A kiállítás címe magáért beszél: késő ősz, melyet jelen pillanatban megélünk. A képek témái pontosan passzolnak ehhez: gesztenyék és szőlők. A szüreten túl vagyunk, de az emléke még elevenen él bennünk. A gesztenyék két héttel ezelőtt potyogtak le a fákról. Lehet, hogy nem látjuk már, de a nyoma még ott van. Már elmúlt a nyár, de még nincs itt a tél. Még érezzük az ősz melegét, a narancssárga leveleket látjuk, de már jön a köd, mely már inkább a tél jellemzője. Rátkai Zsuzsanna megtalálta ebben a hangulatban magát. Vannak képek, melyek régebben – 2 éve készültek – és vannak olyanok, melyek egy hete. Egyszer csak összeállt ez a gyűjtemény és eljött az idő, és a lehetőség is megadatott arra, hogy megmutassa az alkotó önmagát.

A sajátos hangulatú, kellemes őszi színeket és kompozíciókat felsorakoztató alkotások magukért beszélnek és mesélnek Rátkai Zsuzsáról is, aki képeivel megtanít minket másképp látni, élvezni az ősz minden szépségét.

A kiállítás megnyitót Szőke Zsanett, Zsuzsa alkotótársa színesítette két rövid novellájának felolvasásával.

A kiállítás december 31-ig tekinthető meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.