Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Augusztus 09. 12:03, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

Később indul a roham a tanszerekért

Később indul a roham a tanszerekért

A kánikula miatt a szokásosnál valamivel később indul a roham a tanszereket árusító boltokban

– hangzott el az M1 Híradójában. A kereskedők tájékoztattak: már feltöltötték a polcokat, több órán keresztül lehet nézelődni, válogatni, de a 30 fok feletti meleg miatt csak huszadika után várják a tömegeket. Több mint egymillió gyerek ingyen kapja a tankönyveket, de még így is 15-20 ezer forintot elköltenek a szülők az iskolakezdés előtt.

Habár a nyári szünet még javában tart, a papírírószer boltok polcai tele vannak füzetekkel, mappákkal, tollakkal. A legtöbb szülő tudatosan készül a tanévkezdésre, ugyanis a legfrissebb kutatások szerint egy általános iskolás gyermek beiskolázása mintegy tizenötezer forintba kerül.

Gyaraki Dávid, a Regio Játék marketingvezetője elmondta: a legtöbb vásárló tudja, hogy mit szeretne. A legtöbben egy listával érkeznek, a vásárlók egyharmada az interneten előre kinézi mit szeretne beszerezni gyermekének – tette hozzá a marketingvezető.

A tapasztalatok szerint egyre többen választják a jobb minőségű, tartós, de drágább termékeket. A legnépszerűbb tanszerek azonban továbbra is azok, amiken a gyerekek kedvenc állatai vagy mesefigurái látszanak.

A pénzügyi kiadások tervezésében sokat segít, hogy a családok többségének már nem kell fizetni a tankönyvekért. A tanévkezdéshez számos önkormányzat is jelentős segítséget nyújt. A nagycsaládosok, tartósan beteg gyermeket nevelő vagy nehéz anyagi helyzetben élő szülők több tucat településen igényelhetnek iskolakezdési támogatást.

A következő tanév szeptember harmadikán, hétfőn kezdődik.

Címkék: tanszer, tanszervásár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.