Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Augusztus 08. 14:34, kedd | Helyi
Forrás: OrientPress

Készítsük lelkünket: visszatér a hőség!

Készítsük lelkünket: visszatér a hőség!

A forróság imádóit leszámítva igazi piros betűs ünnepnek könyvelhettük el az elmúlt két enyhébb napot, azonban örülni még korai volt mindennek.

Jó hír azonban, hogy a mostani forróság már kevésbé lesz kitartó elődjénél.

Szerdán már visszatér az országos hőség 31-37 fokos csúcsértékkel. Többórás napsütés várható délutáni gomolyfelhő-képződéssel, de délután elvétve (inkább nyugaton) alakulhat ki zápor, zivatar.

Csütörtökön az ország nagy részén marad a napos idő, de ÉNy-on már záporok, zivatarok alakulnak ki. A Kisalföldön az ÉNy-i, máshol a DNy-i szél fokozódhat viharossá. Tovább melegszik az idő: már 33-40 fok ígérkezik.

Pénteken Nyugat felől mindenhol megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé törnek ki zivatarok. Néhol jégeső, felhőszakadás is lehet, az itt élők némileg fellélegezhetnek, akárcsak a Dunántúlon, ahol továbbra is viharos lehet az ÉNy-i szél. Nyugaton már csak 25-30, máshol még 30-37 fok valószínű.

Szombat hajnalban és reggel még többfelé, napközben inkább már csak keleten fordulnak elő záporok, zivatarok. Egyre nagyobb területen lesz erős (olykor viharos) az ÉNy-i szél. 24 fok köré esik vissza a hőmérséklet. Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég. ÉK-en többfelé, máshol elszórtan lehet eső, zápor. Napközben gyengül a légmozgás. 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.