Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. Április 05. 08:24, kedd | Helyi
Forrás: hirado.hu

Két év múlva ránk borul a wifi

Két év múlva ránk borul a wifi

Jövőre jön az internetes rezsicsökkentés, a parlamenti választások évére pedig minden háztartás számára hozzáférhető lesz a széles sávú hálózat,

valamint 2018-tól minden településen elérhető lesz az ingyenes wifiszolgáltatás - írja a Világgazdaság.
Nagyjából két év múlva, 2018 második felétől használhatják majd a lakosok a településeken az ingyenes wifiszolgáltatást - tudta meg az újság a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM).

A Digitális jólét program keretében most zárult le az állami és önkormányzati intézmények által biztosított nyilvános wifipontok felmérése, amelynek alapján elkészül a koncepció arra, hogy minden településen legyen legalább egy középületben és legalább egy közterületen nyilvánosan elérhető ingyenes, széles sávú, vezeték nélküli internetszolgáltatás - közölte a tárca.

Magyarországon 883 ezer háztartásban még nem érhető el nagy sebességű internetszolgáltatás. A szükséges fejlesztések egy részét a szolgáltatók piaci alapon valósítják meg, de uniós támogatásra is pályázhattak.

A 68 milliárd forintos keretösszegű vissza nem térítendő és a tízmilliárd forintos keretösszegű visszatérítendő forrásnak köszönhetően olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek biztosítják a jelenleg lefedetlen területeken a nagy sebességű hálózat kiépítését.

Címkék: digitális, NFM, WiFi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.