Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Július 28. 07:37, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Két újabb gyorstöltővel bővült az elektromos töltőhálózat

Két újabb gyorstöltővel bővült az elektromos töltőhálózat

Két új 49,8 kilowattos elektromos autó villámtöltőt adtak át Zuglóban, illetve az M3-as autópálya mellett, ezzel 13 helyszínre bővült a Budapesten és környékén elérhető nagyteljesítményű töltőpontok száma

- közölte az új kutak egyik beruházója, a Nissan Gablini szerdán az MTI-vel.
A cég közleménye szerint a töltőállomások közel 30 perc alatt 80 százalékra töltik egy átlagos, középkategóriás elektromos autó akkumulátorait.

A tájékoztatás szerint Budapesten tizenhárom 40 kilowattnál nagyobb kapacitású gyorstöltő üzemel, ebből öt használata nem igényel előzetes regisztrációt, illetve a parkolást is beleértve díjmentes, és közülük három a Nissan Gablini telephelyein üzemel.

A Gablini cégcsoport tulajdonos vezérigazgatója, Gablini Gábor szerint az elektromos autók mára elérték azt a fejlettségi szintet, hogy valódi alternatívát kínálnak a belső égésű motorokkal szemben. A társaság tapasztalatai szerint az elektromos autóknak 75 százalékkal alacsonyabb az üzemanyag-, illetve 50 százalékkal a szervizköltsége.

Az 1988-ban alapított, jelenleg 160 főt foglalkoztató Gablini cégcsoport 2015-ben közel kétezer gépjárművet értékesített, jelenleg a Nissan, Peugeot, Hyundai és Kia márka modelljeit értékesíti négy telephelyén, illetve az Infiniti márka kizárólagos forgalmazója Magyarországon. A cég kínálatában már három éve jelen vannak az elektromos személyautók és kis-tehergépjárművek is.

Az Igazságügyi Minisztérium nyilvános adatbázisa szerint a cégcsoport nettó árbevétele tavaly 9,30 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 9,36 milliárd forint után. Adózott eredménye pedig 177,78 millió forint volt, 2014-ben még 178,99 millió forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során