Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2015. Szeptember 05. 06:26, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Kezdetét vette a libabuli

Kezdetét vette a libabuli

Csányi József polgármester nagy szeretettel köszöntötte az egybegyűlt tömeget szeptember 4-én a Polgármesteri Hivatal előtt felállított színpadon.

Külön üdvözölte a testvérvárosunkból, Bagnols-sur-Cèze-ből érkező francia vendégeket.

Kiskunfélegyháza Magyarország 33. legnagyobb városa, de tehetségben, szorgalomban, hagyomány teremtésben és hagyomány ápolásban az elsők között jeleskedünk már hosszú ideje. 17 évvel ezelőtt egy ilyen hagyomány, a Kiskunfélegyházi Libafesztivál került megrendezésre, akkor még a Kiskun Művelődési Központ szervezésében, de mára oda jutottunk, hogy városunk jeles képviselői Dr. Horváth Sándor az Integrál ÁFÉSZ Zrt. vezérigazgatója és cége segít a rendezvény megszervezésében. Nemcsak a szórakozásé, hanem a szakmáé is ezek a napok, ugyanis minden alkalommal a péntek délelőtt szakmai konferenciával kezdődik, ahol az ágazatban résztvevő dolgozók, szakemberek és az ágazatot támogató szaktárcában dolgozó miniszterek, államtitkárok a múltat, a jövőt és a jelent értékelik, valamint felmérik a lehetőségeket. Ezt követően a szórakozás veszi át a főszerepet, amikor Halász Judittal, a Magna Cum Laude-val és más híres magyar zenekarokkal van lehetőségünk közösen szórakozni. Aki nyitott a kézművesség ipara előtt, az a Kossuth utcán és a Petőfi téren lévő vásározók között bátran nézelődhet, vásárolhat – mondta beszédében városunk polgármestere.

A megnyitó ünnepségen Csányi József mellett Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és az Integrál ÁFÉSZ Zrt. képviseletében Dobosné Németh Ottilia osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel.

Ezt követően pedig elkezdődött a fergeteges mulatság az első fellépővel, Halász Judittal, akit óriási ovációval köszöntött a népes közönség.
A gyermekek nagy kedvencét interaktív gólyalábas térjáték követte a Szárnyas Sárkányokkal, majd a kis színpadon Ferenczi György és a Rackajam a nagyszínpadon, később pedig a Magna Cum Laude előadásával szórakoztatta a nagyérdeműt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 16:56, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 10. 16:54, péntek | Helyi

Vasárnap lesz a májusi vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. május 12. (vasárnap).

2024. Május 09. 09:05, csütörtök | Helyi

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron.

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.