Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. Augusztus 08. 14:29, kedd | Helyi
Forrás: OrientPress

Ki kaphat új háztartási gépet?

Ki kaphat új háztartási gépet?

Az Otthon Melege Program háztartási nagygép-csere alprogramjában igényüket az észak-alföldi régióban benyújtók mindegyike megkaphatja a támogatást

- mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.

A sikeres pályázatokat benyújtók várhatóan valamennyien támogatást kapnak, mert ahogyan korábban, úgy az idén is megemelik a rendelkezésre álló keretet. Így az új gépeket a sikeres pályázók már ősszel megvásárolhatják - fogalmazott a fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár.

A régióban közel hatezren igényelték az első nap háztartási gépük támogatott cseréjét, így már a beadásra rendelkezésre álló első napon, hétfőn le is zárták a pályázati lehetőséget ebben a régióban - ismertette Szabó Zsolt.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy akinek most nem sikerült, a pályázat következő fordulójában igényelheti majd a támogatást régi hűtő- és fagyasztó- vagy mosó- és szárítógépének energiatakarékos korszerűre cseréléséhez, mert az ezt finanszírozó forrás évről-évre visszatöltődik.

Ezt a széndioxid-kibocsátásból származó bevétel biztosítja. A rendelkezésre álló pénzt - ez idén 600 millió forint - a magyarországi régiók között lakosságarányosan osztják el - tette hozzá.

Címkék: háztartási gép, NFM

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.

2024. Május 16. 16:06, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.