Városlista
2023. február 9, csütörtök - Abigél

Hírek

2023. Január 07. 21:29, szombat | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Kiemelkedő évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

Kiemelkedő évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

Minden idők legjobb helyezését érték el az országos rangsorban, ahol 90 csapat tudott felkerülni a listára. A több mint 120 klub közül a 13. helyet szerezték meg.

Az MBSZ az olimpiai ponttáblázat alapján állítja össze a rangsort, ez alapján készült el az egyesületen belül egy lista.
Nagyon örvendetes, hogy 21 versenyző tudott pontot szerezni.
Összességében elmondható, hogy ennyi bajnok és bajnoki cím egy évben még soha nem volt a diákolimpiai és országos bajnokságokon.

Fotó: Tapodi Norbert

Fotó: Bárány-Almási Bianka

Fotó: Hideg Balázs

Fotó: Czakó Zoltán

Fotó: Szécsényi Kornél

Fotó: Hideg Zita

A 13 bajnoki címet heten gyűjtötték: Tapodi Norbert 3, Bárány-Almási Bianka 2, Czakó Zoltán 2, Hideg Balázs 2, Szécsényi Kornél 2, Hideg Zita 1.

Fotó: Tapodi Zsófia

Strandbirkózásban Tapodi Zsófia összetettben utánpótlás bajnok lett. Ez azért fontos, mert 2028-ban olimpiai sportág lesz a női strandbirkózás.

További bajnoki érmek egyéniben: 11 ezüst és 9 bronz. Csapatban a diák fiúk a 2., a lányok pedig 3. helyen végeztek. Ebben a korosztályban a korondiakkal közösen csapat vett részt, nélkülük nem sikerült volna ilyen jól. A serdülő fiúk szabadfogásban ötödikek, az utánpótlás lányok a hatodikak lettek.

Fotó: Biblia Róbert

Fotó: Czakó Zoltán

Fotó: Tapodi Rebeka

Újra vannak válogatott versenyzők, akik szépen helytálltak. Biblia Róbert az U17-es korosztályban a világbajnokságon 8. lett, Czakó Zoltán az U15-ös EB-n 11. Tapodi Rebeka az Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon képviselte hazánkat.

A válogatott keretek tagjaként többen különböző külföldi versenyeken és edzőtáborokban vehettek részt Németországban, Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában, Franciaországban, Szlovákiában, Szerbiában.

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémiára 10 versenyző nyert felvételt, ez országos szinten is kiemelkedő.

Óvodai és iskolai foglalkozásokat is tartanak és Kunszálláson ujraindultak az edzések.

Van egy kezdő csoport, akik közül többen a fentiek nyomdokaiba léphetnek.
Az év folyamán több fontos versenyt rendezhetett a szakosztály. A Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok az egyik legközkedveltebb helyszín, mindenhonnan szívesen jönnek és elégedetten távoznak a kiváló körülményeknek köszönhetően. Tavasszal volt válogató verseny, ahol megemlékeztek a város első olimpikonjáról, dr. Varga Béláról, aki 110 évvel ezelőtt világbajnoki címet és olimpiai bronzérmet szerzett. Májusban a hagyományos Kiskun Kupa zajlott, ahol 5 ország versenyzői küzdöttek, megemlékezve a legendás edzőről, idős Besze Lászlóról. Ősszel diákolimpiai döntőnek adott otthont a sportcsarnok.

Nagy tisztelet és köszönet a szülőknek, akik minden edzésre eljuttatják a gyermekeket, még Fülöpkéről, Kunszállásról, Pálmonostoráról, Petőfiszállásról és Kiskunmajsáról is és mindenben az edzők és egymás segítségére vannak!
Az egyesület vezetése köszöni az Önkormányzat, a Dél-100 Kft, a Városi Sportcsarnok, a Kiskunfélegyházi Kosárlabda Club, a Platán Iskola, a Center Gym és a többi támogató segítségét.

A fenti eredmények eléréséhez a következők járultak hozzá, Félegyházán: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András, Molnos Norbert, Polyák Dániel és Csillag Emese személyi edző. Korondon: Balázs Imre, Balázs Zsolt és Józsa Gábor. A KIMBA edzői stábja. Biblia Róbert nevelőedzője: Peres Miklós.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 30. 09:46, hétfő | Helyi sport

Két fontos versenyen vettek részt szombaton a félegyházi birkózók

Csepelen az év első felnőtt válogató versenyén Molnos Norbert, a szabadfogású 70 kg-osok között ezüstérmet szerzett.

2023. Január 23. 21:55, hétfő | Helyi sport

Korondi sikerekkel és élményekkel kezdődött az új év

Két év után újra megrendezték Korondon a Lőrincz Márton emlékversenyt, a település olimpiai bajnok szülöttjének tiszteletére, immár huszonegyedik alkalommal.

2023. Január 10. 19:57, kedd | Helyi sport

Évet értékeltek a Koppány íjászok

A kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület 2022. december 29-én megtartotta hagyományos évértékelő összejövetelét.

2022. December 10. 20:27, szombat | Helyi sport

A zárórendvényen is szép eredmény született

Füzesgyarmatra záróversenyre utaztak a Koppány íjászok december 3-án szombaton.